Det nye foreldreutvalget for barnehagene (AKFUB) i Alta er bedt om å gi sitt synspunkt på sammenslåing av barnehager om sommeren.

I dag slår kommunen sammen barnehager i en fireukersperiode. For mange familier utgjør dette et problem. Foreldrene ber om at perioden kortes ned til tre uker.

–  Mange foreldre deler opp ferien sin for å unngå at barnet må gå i en ukjent barnehage. Det er nemlig ikke alle barn det passer for å bytte barnehage om sommeren, forteller Hege Farstad, nestleder i foreldreutvalget for barnehager i Alta.

– Jeg har engajsert meg for at barna skal ha det best mulig i barnehagen. Ikke bare mine barn, men alle barn, sier Anette Bjørknes, leder. Hun er også foreldrerepresentant i Bossekop barnehage, der hun selv har to barn.

– En sak vi jobber med, er å utvide antall planleggingsdager fra tre til fem, sier hun.

Nyetablert

Foreldreutvalget for barnehagene i Alta ble stiftet like etter nyttår. Det er etablert i kommunal regi, men også de private barnehagene er med. Formålet er å ha et felles organ som kan jobbe for saker som er viktige for alle barnehageforeldre.

Utvalget skal arbeide for å fremme godt samarbeid mellom foreldre, barnehager, administrasjon og politiske organer. Det skal også være et høringsorgan og rådgivende organ på vegne av foreldrene.

– Har Alta-barn det godt i barnehagen?

– Vi scoret i alle fall veldig godt i undersøkelsen. Den viste at barnehageforeldre i Alta var mest fornøyde, sier hun.

Hege Farstad synes også det har vært naturlig å engasjere seg i barnehagepolitikk. Hun har to barn i Snehvit barnehage, der hun er SU-representant.

– Jeg har inntrykk av at foreldre er engasjerte. Det at vi har full barnehagedekning gjør at foreldre kan være mer opptatt av kvalitet, voksentetthet, kompetanse og planleggingstid, sier Hege Farstad.

En støtte for foreldre

– Da vi alle møttes, synes jeg det var fint å erfare at vi hadde samme oppfatning i mange saker. Jeg tror utvalget kan være en støtte for foreldrene, sier Bjørknes.

De oppfordrer foreldre til å ta kontakt dersom de har saker de ønsker utvalget skal jobbe med.

Foruten Anette Bjørknes og Hege Farstad er de andre medlemmene Eirik Irgens, Liv Agnes Nilsen, Kim Hammari, Cecilie Tollefsen (styremedlemmer), Pål Håkonsen og Mia Røde (varamedlemmer).

Om noen har noe på hjertet, kan de ta kontakt med lederen eller noen andre i styret.  Kontaktinfo finnes om en søker på kommunens hjemmeside.