Altaposten omtalte mandag en episode fra helga der en politiaksjon ble livestreamet på sosiale medier. I videoen fremgår det at en politibetjent på et tidspunkt trekker en våpenlignende gjenstand, før han putter gjenstanden tilbake i beltet og deretter trekker fram en annen gjenstand.

Altaposten stilte lensmann Øyvind Lorentzen en rekke spørsmål knyttet til dette, men han avviste kategorisk at det var snakk om et skytevåpen som ble trukket fra politibetjentens side.

Tirsdag fikk Altaposten «ingen kommentar» fra lensmannen, og onsdag har Altaposten gjort forsøk på å komme i kontakt med lensmannen – uten at han har besvart våre henvendelser.

NEKTET PÅ VÅPENBRUK: Lensmann Øyvind Lorentzen nektet kategorisk at det var snakk om at politiet trakk våpen mot en tenåring. Nå har pipa fått en annen lyd.

Bekrefter våpenbruk

Men om lensmannen har vært eller gjort seg utilgjengelig overfor Altaposten, svarer han villig vekk når iFinnmark konfronterer han med saken. Onsdag har han nemlig snudd, kan iFinnmark fortelle:

– Politibetjenten trakk et våpen ut av hylsteret sitt, men det ble ikke siktet mot noen personer og ble hylstret svært raskt før en annen gjenstand ble tatt opp, sier han.

– Hva slags gjenstand var det?

– Jeg kan ikke være sikker, men antar at det var pepperspray, sier Lorentzen til avisa.

Politiet anmeldes for forholdet fra organisasjonen Barnas trygghet.

Altaposten oppdaterer saken.