– Dette er to lag som vi skal møte i seriespill denne sesongen, og det er forventet at begge klubbene vil kjempe helt i toppen. Så for oss er dette en utmerket mulighet til å måle krefter med noe av det beste denne 2.-divisjonsavdelingen kan by på. Det er nyttig trening, fastslår Alta IF-trener Bård Flovik.

Høy selvtillit

Han håper å se mer av de positive taktene Alta-laget viste mot Tromsdalen for noen uker siden.

– Jeg synes vi leverte en bra forestilling, selv om det ble noen kjipe baklengsmål i sluttminuttene. Selvtilliten i spillergruppa er høy, sier Flovik til A-sporten.

Treningskampen i Finnmarkshallen mellom Alta IF og TUIL endte 3-3. Hjemmelaget ledet 3-1 til det gjensto fem minutter.

Tøff treningsperiode

– Jeg ønsker å se fremskritt i måten vi spiller fotball på. Det er det viktigste for meg i kampene mot Asker og Hønefoss. Vi er midt i en tung oppkjøringsperiode, så det vil helt sikkert være noen tunge bein utpå der. Men jeg gleder meg veldig til disse kampene.

Dag Andreas Balto fikk seg en smell på onsdagens trening og er usikker foran helgas kamper.

– Det er litt usikkert med Balto. Vi håper at det i hvert fall ikke er noe alvorlig. Det er ingen krise om han må stå over helgas kamper, kommenterer Flovik.

Ellers er nyervervelsen Thomas Johnsen ute med en kneskade. Også en annen nykomling, Petter Aas, er tvilsom med tanke på spilletid i helga.

– Petter har bare trent to uker etter et langvarig skadeavbrekk, så vi skal være forsiktige. Han blir med sørover, så får vi se om det er aktuelt med et innhopp eller to.

Rusten Rojas

Klubben har også sikret seg underskriften til Daniel Rojas, som leverte en strålende fjoråssesong i Alta IF-buret.

– Daniel er litt rusten, men det er ikke tvil om at han vil være en kjemperessurs for oss når han kommer i form. Han får trolig sjansen mot Hønefoss. Maris Eltermanis starter mot Asker, forteller Alta IF-sjefen.

Keeper Alexander Ellingsen er syk og blir ikke med sørover.

Beholder tre mann bak

Foreløpig har ikke Flovik lyst til å endre så mye på 3-4-3-systemet som til tider fungerte veldig godt under Rune Repviks ledelse i fjor.

– Vi skal bygge videre på det som fungerte forrige sesong. Om det blir 3-4-3, 3-5-2 eller andre varianter er ikke spikret, men jeg er fornøyd med det som har blitt prestert defensivt med tre mann bak. Vi har spillertyper som passer i en slik formasjon akkurat nå, og da er det naturlig å jobbe ut fra det, sier Flovik.

Han har imidlertid et håp om å videreutvikle det offensive spillet.

– Vi ønsker å være et mer spillende lag enn tidligere. Målet er å ha ballen mye og være det laget som kontrollerer kampen i størst mulig grad. Så får vi se om det lar seg gjøre når alvoret starter. Helgas treningskamper blir i så måte en fin pekepinn på hvordan vi ligger an. Vi har høye ambisjoner og jobber med det som utgangspunkt, avslutter Alta IF-treneren.

Alta IF møter Asker fredag kveld og Hønefoss på søndag.