Det nylig avholdte årmøtet i Tverrelvdalen IL brukte et par timer på gjennomgang og spørsmål, før tidenes anleggsløft for idrettslaget ble enstemmig vedtatt.

– Vi har spart penger over mange år til både skileikanlegg og det som nå er blitt en helt nødvendig omlegging fra gress til kunstgress på hovedstadion. Det blir tøft økonomisk, men er på ingen måte noen gambling med Tverrelvdalen ILs økonomi, sier leder i Tverrelvdalen IL, Geir Roger Bakken.

Fantastisk aktivitet

Det skjer etter at idrettslaget han leder nettopp har avsluttet en renovering og oppgradering av klubbhuset, som blant idrettslagets medlemmer kun går under navnet «Huset». Prisen for renoveringen var på 1,5 millioner kroner –  og nå er idrettslaget klar for neste prosjekt.

– Vi var kommet til et punkt der vi bruker flere dugnadstimer på drift av gressbanen, enn vi kan bruke den. Stort sett er det A-laget på herresiden som slipper til, samt noen få treninger i den beste sommersesongen og under Altaturneringen i august, påpeker Bakken.

Ildsjelene har holdt skansen i lang tid.

–  Vi har vært utrolig heldige de siste årene og hatt Åsmund Larsen og noen flere som har tatt ansvaret, men når timetelleren bare på klipperen viser flere hundre timer i løpet av sesongen, forteller det hvorfor vi må ta det grepet vi nå gjør, sa Bakken under årsmøtet.

Tøff tid i vente

Omleggingen fra gress til kunstgress koster. Forprosjektet og teknisk godkjenning er på plass, og det viser en totalpris på over 6,3 millioner kroner. I tillegg har skigruppa jobbet med et skileikanlegg i mange år, og har også avsatt noe penger til denne anleggsutbyggingen. Leder i skigruppa, Arild Krogh, redegjorde for anlegget som vil ha utfordrende løyper, ulike typer bakker og andre spesialiteter som både skal gi utfordringer og være gøy å bruke.

– Vi ser behovet for denne type anlegg, og vil styrke en allerede fin rekruttering til skiaktiviteten, forteller Krogh som beroliger medlemmene i idrettslaget at  dugnadsinnsatsen vil redusere pengeutlegget betydelig. I tillegg beregnes det spillemidler og kommunalt 15-prosenttilskudd.

Dugnad, rabatter, spillemidler og kommunalt tilskudd skal også gjøre kunstgressprosjektet overkommelig økonomisk for fotballgruppa.

– Vi har som mål å klare å hente inn 650.000 hos våre støttespillere, både i næringsliv og fra privatpersoner. Dette er et arbeid som vi vil begynne med like over påske. Samtidig får vi en utfordring med mellomfinansiering fram til tilskuddene kommer. Heldigvis har vi en god samarbeidspartner i Sparebank1 Nord-Norge. Uten banken i ryggen hadde vi ikke klart dette, påpeker TIL-lederen.

– Når blir det oppstart?

– Anleggsmaskinene ruller inn på gressbanen i slutten av april eller begynnelsen av mai. Anlegget skal stå ferdig til Altaturneringen i august. Det tas også sikte på oppstart av utbyggingen av skileikanlegget i 2018. Vi gleder oss, men vet at vi går noen hektiske måneder i møte.