Norges fotballforbund og deres medlemmer gjennomførte årets forbundsting på Ullevaal stadion sist helg. Ett av temaene var NFFs reisestøtte til 1. divisjon kvinner og Toppserien. Tidligere har den vært på to millioner kroner til hver av divisjonene. Den avtalen ble endret i helga.

– 1.-divisjonsklubbene hadde i forkant av forbundstinget satt ned en arbeidsgruppe som fikk i oppdrag å se på reiseutgiftene i de to øverste ligaene. Gruppa kom fram til at fordelingen var urettferdig, og derfor valgte vi å fremme et forslag om en endring foran årets sesong. Både forbundsstyret og fotballpresident Terje Svendsen gikk imot forslaget. Men vi fikk overveldende støtte av de andre fremmøtte på tinget, og dermed ble reisestøtten for 1.-divisjonslagene økt fra to millioner til 3,2 millioner kroner, forteller Jarle Hjelmhaug, som representerte BUL sammen med Laila Pedersen.

Etter Medkilas nedrykk fra Toppserien i fjor er Grand Bodø eneste lag fra Nord-Norge på øverste nivå i Norge. Det gjør at reisekostnadene for toppserielagene reduseres. I 1. divisjon er det ett lag fra Finnmark og to fra Troms. Klubbene er generelt sett mer spredt geografisk enn i den Oslo-dominante eliteserien for kvinner.

Hjelmhaug legger ikke skjul på at dette var en stor seier for lagene i 1. divisjon.

– Med 1,2 millioner kroner ekstra i potten vil hvert 1.-divisjonslag i snitt få rundt 300.000 kroner mer i reisestøtte. Etter den endelige fordelingen er gjort vil BUL komme veldig godt ut av det. Med 11 kostbare flyreiser og overnattinger har klubben over 800.000 kroner i reiseutgifter i løpet av en sesong. Nå ligger det an til at vi får redusert egenandelen fra 300.000 til 100.000 kroner, forteller en meget godt fornøyd Jarle Hjelmhaug, og legger til:

– Det vi er aller mest fornøyde med er at 1. divisjon for kvinner endelig anerkjennes av forbundstinget. Det har ikke tidligere vært en prioritert liga fra NFFs side. I så måte var dette en strålende triumf fos oss, og viser hvor viktig det er for klubbene å møte på tinget. Det er slik vi får gjennom viktige endringer som dette, avslutter han.