Mat-i-farta-konseptet Big Bite åpner i Alta torsdag, bare timer før Borealis vinterfestival braker løs og dagen før Europas lengste hundeløp går av stabelen. Med andre ord, de dagene i året det koker aller mest i Nordlysbyen.

– Det blir helt perrrfekt. Vi satser på masse folk og sultne hundekjørere, sier reginonsjef i Big Bite, Nina Flytør, på klingende trøndersk.

Åpnet i Harstad

Big Bite har så langt 58 utsalgssteder i Norge, og med butikken i Amfi i Alta gjør de sitt første innhugg i Finnmark. Da Altaposten var innom lokalene mandag ettermiddag, var håndverkerkne Jan Egil Steen og Peder Lilleengen i full sving med boremaskin og logomerking.

– Her er alt i rute, forsikret de.

Vi spurte Nina Flytør om det er skummelt og starte på et nytt sted og fikk følgende svar:

– Det er alltid litt skummelt, men vi åpnet i Harstad før jul og det har gått over all forventning. Harstad er jo en by som kan sammelignes med Alta, så vi har trua.

Amir leder lokalt

Big Bite annonserte en stund før de fikk napp på stillingen som avdelingsleder for butikken i Alta, men nå er stillingen besatt av Amir Habibi, som tidligere har jobbet blant annet på Bunnpris i Alta, som ligger vegg i vegg med Big bites lokaler.

– Amir er nå på kurs hos hos i Trondheim og han er klar til åpningen. Vi er veldig glade for at vi har fått en med erfaring fra både mat- og servicebransjen, og en som kjenner Alta og folk her, sier Flytør.

Åpningskalaset foregår på selveste kvinnedagen, men Big Bite er ikke bare rundhåndet med alle kvinner som stikker innom. Mellom klokken 16 og 17 deles det ut gratis smakebit av bestselgeren, som er sub med ost og skinke, til alle som stiller seg i kø.

Sunne alternativer

Flytør sier til Altaposten at de generelt har noe for enhver smak, også for de som liker å tenke sunnhet.

– Man har mulighet å velge grovt brød, som har fire kakwer på grovhetsskalalen, samt grove wraps. Det er mulig å gjøre innholdet akkurat så sunt som du selv ønsker det. Med kylling, tunfisk, laks og masse salat, sier hun og forteller videre at dressingene og smøresalatene er Big Bites egenproduserte.

– Ellers er servicen i høyeste, og at det skal gå raskt. Det er tross alt mat i farta. Men det viktigste vi lærer våre ansatte er at de skal se kunden. Og så er det selvsagt viktig at det vi selger holder kvalitet, slik at de ønsker å komme tilbake, sier regionsjefen, som forteller at det vil være seks ansatte ved avdelingen i Alta.

– Det er allerede konkurrenter rundt på flere hjørner. Hva tenker du om det?

–  Det er bare bra. Da må kvaliteten alltid være tilstede. Og det viser seg at destod mer mangfold et senter har når det gjelder matservering, dess bedre går senteret. Det å ha et godt mattilbud er utrolig viktig for å trekke kunder. Netthandelen øker overalt, men akkurat mat må nesten folk kjøpe ferskt og med en gang, sier trønderen.

Fakta om Big Bite

· Norskeid franchisekonsept, med salg av rask og rimelig mat i farta

· Eies i dag av Bitastad AS

· Omsetning 2016: ca 210 mnok

· 58 Big Bite over hele landet