Innbyggertallet i Alta passerte 20.000 i 2015, men utviklingen for vekstsenteret fortsetter. Statistikken fra SSB viser at det per 1. januar 2018 bodde 20.635 mennesker med folkeregistrert adresse i Alta. Det er en endring på 189 fra 1. januar 2017. Ser mann på nabobyen Hammerfest, er det kun en økning på seks mennesker. De har har per 1. januar 2018 10.533 innbyggere. Det er den samme økningen som Vardø, som nå et folketall på 2.110.

– En god kommune

Ordfører Monica Nielsen er glad for at økningen fortsetter.

– Vi ser at Alta fortsettter en postitiv vektst vi har hatt over flere år. Alta er en kommune som det er godt å bo i. Vi har et næringsliv som går godt, gode skoletjenester og folk har mange muligheter for fritidsaktiviteter og ikke minst en universitetsby

Og videre:

– At kommunene rundt har en stor by å støtte seg på, tror jeg er bare positivt, sier Nielsen til Altaposten.

Bra for næringslivet

En økende folkemasse er også utvilsomt positivt for handelsstanden. Styreleder i Alta Næringsforening,  Harald Karlstrøm, sier til Altaposten at det økende folketallet skaper en god spiral for kommunen.

– Vi har hatt en stor økning i 30 år. Butikkene omsetter for mer hver år. Det er gunstig for byen og gir et veldig godt grunnlag til fortsatt vekst og flere nye arbeidsplasser.

– En annen ting som er viktig å få frem, er at vi selv står for veksten. Vi eier mye av vårt eget næringsliv og kan derfor ta viktige beslutninger lokalt.

På spørsmål om hvilke næringer han ser for seg i fremtiden, svarer Karlstrøm at det i stor grad vil være de samme næringene som i dag.

– Handel, bygg og anlegg, for å nevne noen.