Før OL startet hadde Altaposten en liten spørrerunde blant idrettsinteresserte lesere på hvor mange gull Norge kom til å ta i OL.

Det vi med sikkerhet kan fastslå etter at det i dag ble klart at Norge dro i land sin13. gullmedalje, på lagsprint for herrer, samt OL-gull til skøytegutta på lagtempo, er at det har vært optimistenes OL.

En av de som spådde medaljefest var Tina Engseth, som tippet 14 gullmedaljer. Med dagens fangst kan det ligge an til innertier for læreren og treningsinstruktøren.

– Ja, det kan jo bli at jeg får rett. Men det kan også hende at det blir flere. Det gjenstår jo enda flere øvelser. Ikke minst 3-mila og 5-mila i langrenn, hvor Norge bør ha gode sjanser, sier Tina, som heller ikke går av veien for å tippe at det kan bli edelt metall på skiskytterstafettene.

– Grått så tårene har trillet

Hun har fulgt med på omtrent alt av OL-sendinger, hvor nordmenn har vært involvert.

– Vekkeklokke i helgene? Nei, man våkner tidlig når man har småunger og er vant med å stå tidlig opp, så det har ikke vært nødvendig, sier Engseth, som har hatt kleenexen klar sammen med kaffekoppen.

– Jeg er så utrolig lettrørt, så tårene har trillet flere ganger. Ikke minst på langrennsstafettene. Både for menn og kvinner. Da Marit gikk opp den siste bakken etter sprekken til Urenholdt Jakobsen, da rente tårene og jeg hulket nærmest i sofaen.

ENTUSIAST: Inger Elin Utsi er overveldet over Norges fantastiske prestasjoner. Selv knallet hun til med å tippe 15 OL gull. Og hun kan få rett. Foto: Pressefoto

Overlykkelig Utsi

Ikke mindre entusiastisk er Inger Elin Utsi, som hadde resonert seg frem til 15 gull.

– Jeg elsker vinteridrett og er helt overlykkelig over innsatsen. Det er egentlig helt utrolig. Jeg hadde utrolig god feeling før OL. Vi har kjempeframgang i mange idretter. Tipset mitt om at Johan Andre Forfang skulle ta gull gikk inn – selv om det var laggull – så er det gull. Synd at det snart er over, uttaler Inger Elin til Altaposten i dag tidlig.

Med seg på 15 gull hadde hun Anita Håkegård og Håvard Klemetsen. Av de mer nøkterne tipserne fant vi Bjørnar Bull, som mente Norge kom til å kapre åtte gull, det samme gjorde Sigrid Aas, tidligere langrennsløper fra Tverrelvdalen og tidligere kombinertutøver Morten Broks.  Den unge fotballspilleren for TIL, Ingvild Hågensen tippet 12 gull

Hadde håpet på Finn Hågen

Mange hadde håpet på medalje til Finn Hågen Krogh, men slik gikk det ikke. Langrennsløperen fra Tverrelvdalen innfridde ikke verken egne eller trenernes forventninger under 15 km intervallstart. Dermed ble han vraket foran sprintstafetten i dag.

– Det er selvsagt skuffende. Kanskje hadde han klart å gjøre det mye bedre i dag enn på intervallene, men samtidig må vi bare stole på trenerne. De ser han og vet selvsagt mye mer enn oss, som bare leser om han i media nå, sier Tina Engseth.

– Er det trist at OL snart er over?

– He-he. Det er kanskje bra for arbeidsmoralen.