Knut Krane har vært leder for Alta IFs hovedstyre i en årrekke. Nå ligger alt til rette for at Laila Davidsen overtar denne rollen. Det hele blir avgjort på årsmøtet tirsdag 27. februar.

– Valgkomiteen har innstilt meg som ny leder, og det har jeg sagt ja til. Så får vi se hva som skjer på årsmøtet, sier Laila Davidsen til Radio Alta.

Davidsen har en fortid som ordfører i Nordlysbyen, og har også vært på Stortinget. Nå kan Alta IF bli neste «stoppested» for Høyre-politikeren.

– Alta IF er en viktig aktør for alle som bor her, og jeg tenkte at det kunne vært interessant å være med og bidra i en slik organiasjon. Klubben har en lang og stolt historie, og jeg vet selvfølgelig at det vil være store sko å fylle. Derfor måtte jeg ha litt betenkningstid. Men etter å ha fundert på det noen dager landet jeg på at jeg tror jeg kan bidra med noe positivt. Derfor takket jeg ja til innstillingen, forteller Davidsen.

Hun er ikke veldig bekymret for utfordringene som følger med en slik oppgave.

– Selvfølgelig vil det være utfordringer, men slik er det i alle organisasjoner. Alta IF har opplevd vanskelige tider økonomisk, men har bedre kontroll nå. Så det er jeg ikke spesielt bekymret for. For meg vil en slik lederrolle først og fremst handle om å minimere utfordringene og maksimere det positive samholdet i klubben og den given vi ser i både ildsjeler og ansatte.

Davidsen synes en slik lederrolle virker veldig spennende.

– Det å gjøre en innsats i en frivillig organisasjon er noe som trigger meg. Dette er en klubb som samarbeider godt med alle de andre idrettslagene rundt seg, så i mine øyne er Alta IF et lag for hele kommunen. Jeg bare gleder meg til å komme i gang, avslutter hun.