Anna Odine Strøm vant suverent og sikret lørdag en imponerende norgesmestertittel for juniorer. Hun hoppet 87,5 meter i første omgang og la på til 94 meter i andre omgang. Dermed kunne altajenta notere seg for 210,5 poeng totalt.

Thea Kleven ble nummer to med 180,5 poeng og Ingebjørg Salglien Bråten tok tredjeplass med 183 poeng. Det var ti påmeldte til kvinneklassen.

Jørgen Oliver Strøm klarte en 14. plass av i alt 61 påmeldte i herreklassen. Både Anna Odine og Jørgen Oliver representerer Alta IF og Kollenhopp. Fredrik Willustad fra Skimt Ski og Kollenhopp vant herreklassen. Nummer to ble Espen Jakobsen fra Orkdal IL Trønderhopp, og tredjeplassen kapret Christian Solberg fra IL Jardar Kollenhopp.

Ser fremover

Mens Anna Odine kunne glede seg over en NM-tittel, var ikke Jørgen Oliver helt fornøyd med innsatsen denne gangen.

Han sier kjemien mellom bakken og han ikke stemmer, og han føler at han har mer å gi enn det som kom frem denne helga.

– Jeg synes hoppet er for kort. Jeg får liksom ikke til ordentlig sats, forteller en skuffet Jørgen Oliver Strøm.

GLADE MEDALJEVINNERE: Norgesmester Anna Odine Strøm omkranset av sølvvinner Thea Kleven (på Anna Odines høyre side) og Ingebjørg Saglien Bråten som tok tredjeplass i kvinneklassen. Foto: Anne-Mari Aalberg

Søskenparet Strøm er stolte av å representere Alta IF når de svever ut fra hoppkanten. Anna Odine kjenner fremdeles litt på skuffelsen over å bli vraket til OL-troppen i Sør-Korea. Hun selv og mange andre trodde bronse fra Junior-VM var inngangsbilletten til jentenes hopp-tropp i OL, men velger ikke å dvele med skuffelsen. Sesongen har tross alt gitt mange gleder.

– Jeg har nettopp vært i Japan i to uker og deltatt i verdenscup, forteller Anna Odine.

Begge vil til OL

Hun er nummer 22 sammenlagt i verdenscupen, og er strålende fornøyd med det. Men ikke så fornøyd at det gir rom for å slappe av.

– Jeg hadde jo et håp om å få være med til OL, men nå ser jeg fremover, sier Anna Odine.

Neste vinter-OL i Beijing i 2022 er det hun vil jobbe intenst for å oppleve som deltaker. At jentene også kan få konkurrere i stor bakke og være med i et mix-lag, er drømmen for jentenes hoppfremtid.

Jørgen Oliver har inntil forrige sesong satset som kombinertløper, men sykdom denne sesongen har gjort at langrennstrening ikke har blitt prioritert. Nå er det bare hopp som gjelder. Han velger å satse maksimalt på sporten, og håper intens trening skal føre til deltakelse i OL 2022.

Hoppfamilie

– Vi har valgt Norges minste sport. Se hvor stor hoppsporten er ute i Europa, sier Anna Odine, med adresse til personlig sponsing for unge som satser.

HOPPET LENGST: Anna Odine Strøm er her i ferd med å sikre NM-tittelen. Hoppet ble målt til 94 meter. Foto: Anne-Mari Aalberg

Foreløpig er det mamma og pappa som er hovedsponsorer.

– Det er uvurderlig å ha dem i ryggen. Det er dyrt å satse, sier Anna Odine.

– Vi må gjøre det vi kan, legger Jørgen Oliver til.

Begge fremhever idrettsglede og engasjementet som ligger i familien. Pappa var hopper som ung, storebror Fredrik (21) har vært aktiv i hoppsporten, og nå er lillebror Eidar like ivrig skihopper som sine søsken.

– Klemetsen er forbildet

Altaposten spør om det betyr mye å være søsken i samme sportsgren, og viser til Bø-brødrene og reaksjonen deres da Johannes vant OL-gull i skiskyting for noen dager siden. Begge mener at det klart er stor fordel å ha den andre å lene seg på, både som trøst og som motivator.

– Som søsken gir man ærlige tilbakemeldinger, sier Anna Odine.

Målet for søskenparet er å bli gode på ski og få teknikken til å sitte perfekt. For Jørgen Oliver er Håvard Klemetsen det store forbildet. Ikke bare fordi han selv var aktiv kombinertløper, men fordi han mener Klemetsen var en god hopper. Maren Lundby er Anna Odines forbilde.

– Hun er den beste, både som utøver og som person. Maren gir ros og råd og tilbyr hjelp, forteller Anna Odine.

I tillegg mener hun at Anette Sagen har gjort mye for jentenes deltakelse i hoppsporten, og tror ikke sporten hadde kommet så langt som idag uten Sagens kamp.

PS! Finnmark klinket til med en svært imponerende tredjeplass og NM-bronse i søndagens lagkonkurranse. Laget besto av Jørgen Oliver Strøm, Anna Odine Strøm og Lemet Johanas Nystad. Finnmark var et av svært få lag som hadde en kvinnelig deltaker med.