Thermoglass AS som har lokaler både i Alta og i Kirkenes, har delt ut eiendommene i eget selskap.

– Planen vår er å ta eiendommene ut av driftsselskapet. Vi gjør dette for å stå friere til å gjøre andre ting, forteller Tom-Edvard Simensen, daglig leder i Thermoglass.

Selskapet eier eiendom i Betongveien 1 i Alta, og i Fyllingsveien 19 i Kirkenes. Ifølge Simensen har de ikke umiddelbare planer om å gjøre endringer i egenkapital eller eierskap.

Det vil bli lettere å gjøre ting når eiendommene er skilt ut fra driftdelen.

Fyller 45 år

Thermoglass ble stiftet i 1973 av Tore Kivijervi. Han mente at man hadde bruk for et firma som kunne levere alt innen glass. Kivijervi startet firmaet på eiendommen til farens entreprenørfirma. Han utvidet etterhvert til produksjon av bilderammer, filing av nøkler og fremkalling av bilder. På 90-tallet vokste de seg store på låsesystemer. I dag har Thermoglass 33 ansatte. Det eies av Tg-Nor Holding AS, med Tom-Edvard Simensen (36 prosent), Håkon Magne Olsen (34 prosent), Tore Furnes Jensen, Lars Kennet Mikko og Ørjan Kivijervi Simensen (med 10 prosent hver). De samme personene er i styret.

Selskapet driver blant annet med glass og fasade, lås, beslag, solavskjerming, garasjeporter, boligalarm og innramming.

– Har dere planer om å utvide?

– Nei, ikke egentlig. Skal vi utvide i Betongveien må vi egentlig ha et helt nytt bygg. Per i dag er det ikke tomt å utvide på. Skal vi vokse, må vi ha noe helt nytt, sier Tom-Edvart Simensen.

Thermoglass har forresten et aldri så lite jubileum i 2018. Da fyller den ærverdige Alta-bedriften 45 år.

– Vi har ikke tenkt å markere så voldsomt mye, men vil ha en markering for de ansatte på høsten, sier Tom-Edvard Simensen.

FORNØYD: Tom-Edvart Simensen sier Thermoglass tenker fremover, og derfor gjennomfører en fisjon. Foto: Privat