– Det virker som at han trodde han slapp å betale meg fordi jeg sa opp jobben.

21. februar må Jørn Håvard Hanssen møte i Alta tingrett, i forbindelse med at to av hans selskap, Imj Utvikling AS og Byggtec AS, risikerer konkurs.

Bak de to konkursbegjæringene står en tidligere ansatt, som har jobbet for Hanssen i nærmere ti år.

– Har betalt noe

Mannen, som ønsker å være anonym, hevder overfor Altaposten at han har like over 30.000 kroner utestående, i form av lønn og feriepenger. Det opprinnelige kravet var på 71.000 kroner, ifølge mannen.

– Så betalte han noe etter at jeg gikk til politiet med saken, senere har det kommet noe mer. Men som jeg forstår det på politiet så må han betale alt han er skyldig meg, sier mannen, som ikke har frafalt konkursbegjæringene som følge av at deler av det utestående er betalt.

Var i forliksrådet

Det var i mars i fjor at mannen sa opp arbeidsforholdet hos Hanssens Imj Utvikling. Til Altaposten forklarer han at han måtte bistå i forbindelse med at svigerfamilien trengte hjelp. Han reiste til hjemlandet, og regnet med at den siste lønnsutbetalingen fra Imj Utvikling samt feriepenger han sier han hadde utestående fra Byggtec Entreprenør skulle komme inn på konto av seg selv.

– Men det kom ingenting. Snart ett år er gått. Jeg har et krav mot begge disse, derfor har jeg levert to konkursbegjæringer, sier mannen.

Mens han var i hjemlandet fikk han hjelp av et familiemedlem som også bor i Alta, for å gå inn i lovverket, levere inn krav og deretter konkursbegjæringer på formelt vis.

– Saken har vært i forliksrådet. Her møtte ikke Hanssen opp. Det sier meg at min bror har en veldig god sak, forklarer mannens bror til Altaposten.

Lever i håpet

Den tidligere ansatte forteller til avisa at han også tidligere har opplevd mindre problemer med at lønnsutbetalinger ikke har kommet til rett tid, men disse har etter hvert kommet inn på konto. Han har derfor ikke sett det nødvendig å gå til rettslige skritt før nå.

– Jeg håper selvfølgelig å få utbetalt pengene han er skyldig meg. Jeg har ventet i snart ett år på dette.

Jørn Håvard Hanssen sier til Altaposten at alt er oppgjort.

– Ved slutt fikk han sluttlønn, samt opptjent feriepenger for 2016. Og han har fått utbetalt feriepenger som var opptjent i perioden før han sluttet i 2017. Det kom nå på første lønnskjøring i 2018, sier Hansen.

– Han hevder fortsatt at 31.000 kroner av opprinnelig 71.000 kroner gjenstår og derfor er ikke konkursbegjeringen trukket. Forstår jeg deg dit at du mener alt er gjort opp og at han ikke har krav mot noen av dine selskaper?

– Det stemmer.