Under Langhelg og dagene før kan gjestene «spise for en hundrings».  Det gir valuta for pengene, både for de som lager og spiser mat.

Valuta for pengene

Nå må ikke dette med valuta for pengene misforstås dit hen at man skal spise hundrelapper, det er snakk om  mat. Ni av Altas mange spisesteder er med på denne happeningen og de ni er Scandic, Uno, Sentrumsgrillen, Tavernan, Kents, Studenthuset City, Sushi Point, Restaurant Havblikk i Bossekop og hadde vi nær sagt, vår kjente og kjære Asbjørn «Kokkejævel» Sandøy.

Da man første gang slo til med mat for en hundrings, het det at man til og med skulle få spise seg mett for denne bankseddelen. Og for oss som får bakoversveis når en vaffel og kaffe på flyplassen koster 80 kroner, så må jo et middagstilbud for en hundrelapp være såkalt gefundenes fressen, eller en lekkerbisken om man vil.

Variert kost

Sentrumsgrillen, som er «verdenskjent» i Vest-Finnmark for sine burgere, ønsker denne gangen å tiltrekke seg kyllingelskere under minifestivalen for mat. For der i gården på City Syd blir det nuggets med pommes frites, salat og remulade. Alt for en hundrings.

SATSER PÅ NUGGETS: Sentrumsgrillen gir full gass med kyllingnuggets som et middagstilbud for en hundrelapp. Foto: Magne Kveseth

Tavernan lover biffsalat med avokado, linser og egg og selv om hele sammensetningen av hundringsretten ikke er klar før Langhelgavisa går i trykken, så blir det altså kjøtt for den som liker det.

Hos Kents, hvor utvalget til daglig er svært så variert, nesten som en liten Eide landhandel i ferskvaredisken, blir det gryte med ris og frisk salat. Oppi gryta blir det biffkjøtt, så fullt påfyll med proteiner her også.

Drar man vestover til Havblikk vanker det biffsnacks med grønnsaker, bearnaisesaus og pommes frites, noe de også har hatt suksess med tidligere.

Litt mer fremmed

Sushi Point i Amfi tilbyr et rikholdig sushi-brett hvor du for en hundrings får riktig stor variasjon. To biter laks maki, to biter California maki, to biter Sakura maki, to biter Philly maki, to biter laks nigiri og to biter ebi nigiri, noe som burde holde som en middagsrett for de aller fleste. Tilbehør er som ellers, wasabisaus og soyasaus.

Hos Kokkejævel vanker det hvitløkschiabatta fylt med bacon, tomat, salsa og karridressing. Ved siden av serveres det pommes frites. Asbjørn Sandøy kaller sin rett for BLT, som er forkortelse for bacon, lettuce og tomat.

Studenthuset City slår til med en kyllingburger som de rett og slett kaller for «Red Hot Chicken Burger», laget av kyllingbryst, devils jam, salat, dressing og burgerbrød.

– Dette er gode naturlige smaker og den er ikke så sterk som du kanskje tror, får vi vite hos kokken.