– Vi plukker frem endel av aktivitetene vi benytter under team-buildinghappenings vi ofte holder. Vi kan gjerne kalle de «Farmen-leker», forteller daglig leder og vertinne, Synnøve Opgård Andersen.

Mer enn bare et alpinanlegg

Opgård Andersen forteller at «hele verden» har vært innom i løpet av jule- og nyttårshelga.

– Det er nok mange fra den store verden som oppdager at vi er mye mer enn bare et alpinanlegg. Vi ønsker å vise frem hele bredden av produkter vi har. Vi skal blant annet kåre helgas sleggemester. Men det blir også øksekasting, melkespannholding og saging, understreker hun.

Full fart i Tryllefløyta

Mellom 8000 og 10.000 gjester besøker SarvesAlta hver eneste vinter. I tillegg har klatreparken åpnet ei ny dør for anlegget sommerstid.

– Det er godt å ha flere bein å stå på, og selv på sommeren er vi nå fire- til seks ansatte på jobb her. Totalt sett får vi veldig mye skryt, og turistene som var her nylig kalte det bare for «Winter wonderland» og det kunne jeg ikke vært mer enig i. Samtidig spiller jo alltid været en rolle for aktiviteter utendørs. Blant annet er snøforholdene så klart kjempeviktige, sier hun.

Og rene vinteraktiviteter blir det også i langhelga.

– Det blir skicross i den løypa vi har døpt Tryllefløyta. Her blir det også akekonkurranse, så det blir full fart, lover Opgård Andersen.

Truger og zipline

Andersen varter også opp med truge- og ziplinetur.

– Å kle på truger og gå opp til startområdet for zipline er et utrolig populært produkt for turister. Nå gjør vi det samme denne helga. Vi opplever at interessen for å komme hit og delta i slike aktiviteter, stadig vokser. Vi får hele tiden nye gjester fra Nord-Troms og det øvrige Finnmark, så det er mange som «oppdager» oss, påpeker hun.

– Jeg synes det er stas at vi oppnår mellom 4,7 og 4,8 av fem stjerner i tilbakemelding fra gjestene våre på Facebook, påpeker alpin- og turistsjefen i Rafsbotn.

Mer utbygging

Den enorme opprustingen av hele alpinsenteret har kostet mange millioner kroner for Opgård- og Andersen-familiene. Men det betyr ikke at investeringslysten har lagt seg.

– Det er jo bygd en del i Bjørnfjell, og flere hytter kommer etter hvert. Gjestene her har vært strålende fornøyde. Når vi skrur av lysene i alpinanlegget, er opplevelsen av Nordlyset fantastisk. Det har vi fått veldig mye ros for. Her sitter gjesten i vinduskarmen og venter til nordlyset dukker opp. Så er det bare å åpne ytterdøra og nyte det vakre spillet på himmelen, forteller Synnøve.

På byggefronten går de om ikke lenge i gang med både et eget restaurantbygg og kjøkken.