– Jeg og Magne Ek tenkte at Jim Gaute på TV hadde blitt god underholdning, sier Pettersen lattermildt.

Går det rett vei med både søknad og casting, kan øksfjordingen bli en del av den 14. sesongen av realityserien.

En avstemning på Facebook, som i skrivende stund har samlet in 893 stemmer og blitt delt nærmere 90 ganger, ble lagt ut før helgen.

– Vi blir helt klart å søke. Jim Gaute trodde det ikke selv, og svarte at sist han var med på en avstemming var til kommunestyret i loppa. Det endte med tre stemmer, ler Pettersen.

– Hva er det med Olsen som får dere til å søke?

– Han er en utrolig artig kar og har alltid en god replikk på lager. Storkjefta og jeg vet at han hadde ikke latt seg «dalle» med. Han hadde bare bedt folk ryke og reise med en gang det hadde vært noe, det er jeg sikker på. Samtidig står han for det han sier. Det liker jeg med han.

– Han er en blanding av Erlend Elias og «Action-Frank» Frank Løke, så kan du tenke deg selv. Han kan være begge deler. Det kan bli veldig bra, sier Pettersen.

Til Altaposten sier Jim Gaute Olsen at så lenge det ikke foreligger noe konkret, ønsker han ikke å kommentere nomineringen.

Til Hedmark

TV 2 avslørte mandag at neste sesong blir filmet på Gjedtjernet gård i Grue ved Finnskogen.

– Finnskogen er et område vi har hatt lyst til å bruke, hvor historien ligger til grunn for en god Farmen-historie som vi ikke har brukt før, sier produsent Raymond Mikael Elveland i Strix til TV 2.