– De gleder seg veldig, veldig til å spille her, sier bookingmanager Jens Andreassen til Altaposten på vegene av Geoff Berner & Rae Spoon.

At han har booket to kanadiere, er heller ikke tilfeldig.

– Berner ble jeg kjent med i Oslo, og da jeg så at han skulle på turne igjen kunne jeg ikke la sjansen glippe. Det er cirka fire år siden sist han var her sist og den vakre naturen har nok satt sine spor, sier han.

Lover stemning

For de som ikke kjenner duoen, så er Berner en jødisk-kanadisk forfatter, låtskriver og musiker. Han har spilt barer, caféer, festivaler og en og annen stadionscene med sin klezmerinspirerte folkemusikk/trekkspillpunk.

– Hans dedikerte og trofaste publikum fyller scener i byer som Berlin, London, Oslo, Zurich, Seattle, Toronto, Edmonton og hjembyen Vancouver. Han har varmet opp for Kaizers Orchestra på to fulle turnéer, kun akkompagnert av et gammelt og sjanglete trekkspill, lokker Andreassen.

Rae Spoon har åtte album bak seg som sjangermessig spenner fra folkemusikk til elektronisk pop. I den kanadiske ukeavisen«Now-magazine» er hen omtalt som «.. one of the most important musicians working in Canada today.»

– Som med Geoff Berner er det en kreativ personlighet vi får besøk av, bagasjen er full av låter og bøker fra en innholdsrik karriere som musiker, produsent, låtskriver og forfatter, sier Andreassen.

– Hva kan de som drar på konserten forvente seg?

– Mange Geoff Berner og Rae Spoon-sanger, skrøner artistene via en dårlig telefonlinje over Sennalandet.