Siste kamp i Altaturneringen er spilt og igjen står en sliten, men lykkelig arrangøransvarlig, Ann Charlott Næss.

Arrangørledelsen har jobbet flere måneder i forveien og Næss forteller at det har vært vanskelig å få nok dugnadarbeidere.

– Selv om alle stiller opp, er det knepent. Det blir vanskelig når vi er blitt et så stort arrangement. Det gikk akkurat opp i år, sier hun.

– Nå er de eldste spillerne med foreldre i gang bak her for å rydde opp etter turneringen legger Næss til.

Selv om turneringen er vel overstått og de nå kan ta en pust i bakken, sier hun at de gjerne skulle vært flere enn de rundt 500 frivillige.

– Ja, vi hadde trengt flere til å dømme minikampene. I tillegg hadde det vært fint å være flere i kafeene når det står på som verst, og i ryddegruppa.

– Hvis noen er interessert, er det bare å ta kontakt, ler hun.

FORNØYD, MEN...: 500 stykker har stilt opp på dugnadsarbeid i forbindelse med turneringen. Likevel trenger de enda flere, sier turneringsleder Ann Charlott Næss. Foto: Arkiv

Må betale noen

I nyhallen var det en gruppe russejenter som styrte kafeen. Næss forteller at det ikke hadde gått hvis de ikke hadde hyret inn noen og.

– Vi ville ikke klart det. Jentene fra videregående tok kontakt med Alta IF-kontoret og spurte om det var noe de kunne gjøre. De har vært kjempeflinke og driftet kafeen der oppe hele helga, forteller hun.

I tillegg har de hatt noen fra Alta ungdomsskole som har hjulpet til før og under turneringen:

– Det har vært en del fra ungdomsskolen som har valgfaget «Innsats for andre» som har hjulpet med å legge gulv i Finnmarkshallen. En av jentene spurte også om det var mulig å få stå i kafeen i helga, og hun har vært her hele turneringen, sier hun videre.

INNSATS FOR ANDRE: Ulrikke Westgaard Gallavara meldte seg som frivillig til Altaturneringen. Hun går i tiende klasse på Alta ungdomsskole og tar valgfaget «Innsats for andre».

Flere medlemmer

Næss tror ikke turneringen har mistet dugnadarbeidere til andre aktiviteter og forteller at Alta IF nå har flere betalende medlemmer enn noen gang tidligere.

– Jeg vet ikke om vi har flere aktive spillere, men vi har i hvert fall mange medlemmer nå. Om det er sånn at vi har mistet frivillige til andre klubber eller aktiviteter, vil vi ikke «stjele» de tilbake. Da får vi heller inngå et samarbeid med de klubbene, sier hun.

Fornøyd med helga

– Jeg tror ikke jeg har sett en eneste sur mine under hele helga. Det er jo kjempeartig og sosialt å jobbe dugnad, sier Næss.

Hun synes helga har gått kjempebra og skryter av de som har stått på dag og natt for å få det til å gå rundt.

– Det har vært latter og smil hele helga. Alle har stått på å gjort en fantastisk jobb, sier hun.

Thea Heltne Kjelstad og Emma Grace Brown Lillevikar fått høre så mye positivt fra tilreisende og det setter vi veldig pris på, sier hun til slutt.