Bruk piltastene eller sveip over mobilskjermen for å bytte bilde.

Norgemesterskapet del 2 arrangeres i Kaiskuru i begynnelsen av april. Da skal alt være på stell, og i så måte fikk NM-komiteen og de mange ildsjelene i langrennsmiljøet en perfekt test denne helga. Altarennet ble arrangert på fredag, og deretter var det kretsmesterskap lørdag og søndag.

Testet ut ny løype

– Vi er veldig godt fornøyd med gjennomføringa av helgas tre renn. Vi var litt spent på søndagen ettersom det var ganske kaldt, men det gikk egentlig helt fint. Vi forkortet bare rennene litt i seniorklassene og eldre junior. Det var de eneste endringene vi trengte å gjøre i løpet av tre dager, forteller Per Kåre Jakobsen, som var rennleder sammen med Thomas Frost. De skal ikke ha hovedansvaret under NM, men kommer garantert til å bidra på andre måter.

JUBELHELG: Tom Vegard Andersen fra Tverrelvdalen vant både lørdag og søndag. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Dette var en bra test for NM-komiteen. De fikk muligheten til å teste ut de nye løypepartiene, stadionløsningen og speakertjenesten. Dette er gode erfaringer å ta med seg inn mot norgesmesterskapet, fastslår Jakobsen.

Mange gode prestasjoner

Også rent sportslig gikk det veldig bra for utøverne fra Nordlysbyen. Alta IF-duoen Jardar Olsen (G14) og Henrik Bang (G13) vant sine respektive klasser både lørdag og søndag. Det samme gjorde Ingrid Helsvig Nilsen (J13), Tom Vegard Andersen (G16) og Petter Eliassen (senior). I tillegg var det mange utøvere som vant en av dagene og ble nummer to eller tre den andre dagen.

– Det er som regel veldig god deltakelse når vi arrangerer renn i Alta, og denne helga var intet unntak. Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger, sier Jakobsen, som retter en stor takk til Alta kommune.

GA ALT: En fullstendig utmattet Kirsten Helsvig Nilsen vant J16-klassen på søndag, og måtte hjelpes bort fra målområdet. En småbekymret Petter Eliassen (t.v.) vant herreklassen begge dagene. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Det kom en del snø rett før helga, og kommunens ivrige løypekjørere var kjapt på plass og sørget for ypperlige forhold gjennom hele helga. Det er flott at vi har et så godt samarbeid med Alta kommune på dette området, smiler han.

Fullstendige resultatlister vil bli publisert i avis og/eller på nett i løpet av uka.