Bruk piltastene eller sveip over mobilskjermen for å bytte bilde.

Den unge altaværingen konkurrerte i klasse ungdom 14-16 år og vant samtlige tre heat med solid margin. Martin Tobias Bæivi fra Hammerfest tok andreplassen, mens Nordreisa-kjører Jonas Pedersen ble nummer tre.

– Det gikk veldig bra, og jeg er godt fornøyd med egen innsats. Jeg følte at jeg hadde god kontroll i samtlige heat, sier Emil Mikalsen.

Flotte konkurranseforhold

Antall scootercrosskjørere i Finnmark og Troms har falt dramatisk de siste årene, noe som har ført til langt færre stevner her i nord. Før helgas arrangement på Kvenvikmoen var det to år siden sist Alta Motorsportklubb arrangerte et stevne, og da var det VM i scootercross som sto på programmet.

På lørdag var det imidlertid ingen tvil om det skulle kjøres løp eller ikke. Med 15 konkurransekjørere på startstreken start fikk Karl Ivar Kristensen & co gjennomført Nyttårscrossen, og det ble et kjapt og publikumsvennlig stevne. Emil Mikalsen synes det var moro å vinne på hjemmebane.

– Det betyr alltid litt ekstra å stikke av med seieren når man kjører her på Kvenvikmoen. Jeg synes de hadde gjort en god jobb med banen, og det var morsomt å konkurrere igjen. Det er dessverre ikke så ofte man får gjort det lenger, konstaterer Mikalsen, som har hatt gode treningsforhold i hele vinter.

– Det er først de siste dagene det har kommet skikkelige snømengder. Men de har produsert kunstsnø her på Kvenvikmoen i månedsvis, så det har blitt to til tre gode treningsøkter hver eneste uke, smiler den unge seiersherren.

Mange gode prestasjoner

Mikalsen var ikke den eneste Alta-kjøreren som vant på hjemmebane. Patrik Lillevik kjørte inn til seier i klasse rekrutt 11-13 år. Lillevik fikk god konkurranse av klubbkollega Jan Even Wilhelmsen, som slo Lillevik i det siste heatet. Men sistnevnte hadde to heatseire å gå på, og vant klassen med tre poengs margin. Wilhelmsen ble nummer to, mens Esaias Matheo Sokki fra Kautokeino MK kapret den siste pallplassen. Johan Mathias Klemet Hætta, også han fra Kautokeino, ble nummer fire og Even Alexander Kjellmann fra Alta nummer fem.

I klasse Semi Pro Stock var det Kautokeino-kjører Nillas Issat Juhan Hætta som stakk av med seieren. Han vant alle sine tre heat. Ole Gabriel Buljo og Martin Mjelde Müller fulgte på henholdsvis andre- og tredjeplass.

Alexander Wæraas fra Hammerfest vant Pro Stock 600 foran altaværingene Simon Kjellmann og Jørgen Sarilla.

I Pro Open 600 var det kun én deltaker, nemlig Marius Ulriksen fra Hammerfest. Han kjørte kun ett heat.

Det ble også kjørt barneløp. Her deltok Jamie Jørstad, Ailo Andre Johansen, Maxi Gaino, Oliander Lillevik, Vegar Kristensen og Gabriel Tverrfjell. Foto av kjørerne ligger i bildeserien øverst i saken.