Altaposten har via de pårørende fått opphevet taushetsplikten i saken og vi har sendt en rekke spørsmål knyttet til saken til klinikksjef for pyskisk helsevern og rus ved Finnmarkssykehuset, den involverte overlegen ved BUP Alta som får kritikk i saken, samt til leder ved BUP Alta. De ønsker ikke å svare på noen av våre spørsmål, men klinikkleder Inger Lise Balandin ønsker å la seg sitere på følgende:

– Realiteten er at en av våre unge pasienter døde ved selvmord mens pasienten var i behandling ved BUP Alta. Dette er den mest alvorlige og uønskede hendelsen som kan skje med våre pasienter, og alle involverte ved BUP Alta er svært berørt av hendelsen.

Videre:

– I den automatisk opprettede tilsynssaken som Fylkesmannen i Finnmark i etterkant har foretatt, er det nylig kommet tilsvar på den rapporten BUP Alta oversendte Fylkesmannen i etterkant av tilsynet. Tilsvaret er unntatt offentlighet. Tilsvaret blir nå grundig gjennomgått internt med et særlig fokus på avvik, merknader og innspill fra tilsynsmyndigheten. Fylkesmannen har ikke funnet grunnlag for reaksjoner mot enkeltpersoner. Fokuset rettes mot forbedringsområder på systemnivå. Det betyr at vedlegg med spørsmål  fra Altaposten ikke vil bli besvart, selv om det foreligger et begrenset fritak fra taushetsplikten.