Altarevyen hadde premiere for smekkfull kultursal onsdag kveld, hvor den første forestillinga var sponset av DNB og forbeholdt bankens kunder.

Og etter å ha sett Bjørn Fermann og Tommy Berg i fri dressur som kronstingene Pål-Vidar og Jan-Vidar kan ikke Altaposten unnlate å spørre Berg om hva revy-Alta hadde vært uten kronstingene.

– Uten kronstingene hadde revy-Alta vært fattigere. Vi er prisgitt dem, ler Berg, etter forestillingen.

Som vanlig er forventingene store når Tommy Berg og kompani skal i ilden, og etterpå er det bare å fastslå at Berg bærer store deler av revyen, som henholdsvis kronstingen Jan-Vidar, russeren Sergej, dalingen "Manne" og regissøren fra Sverige, eller Helvete kan man kanskje si.

Det var da også en lettet Berg Altaposten traff etter teppefallet.

– Jeg er utrolig lettet og glad for at folk kjøper den historien vi forteller. Jeg følte at folk lo på de plassene de skulle, men det viktigste var at de vil være med på den reisen vi har laget og at de vil se og høre mer når forestillinga er ferdig. Også løfter taket seg innimellom, som det bruker å gjøre, sier humorkongen, som selv jobber i DNB og som også, er SV-politiker i Alta.

– Hvor mye improviserer du av karakterene?

– Noe improviserer jeg, men løypa er fast, også må du kjenne etter.

ALTER EGO: "Manne" fra Tverrelvdalen er Tommy Bergs (t.h) alter ego og får folk til å le så taket løfter seg gang på gang. Foto: Hanne Larsen

– Hva med dalingen "Manne"?

– "Manne" er mitt alter ego. Jeg skal ikke si at jeg vet hvem han er, men jeg vet alt han gjør i hodet mitt, hvis han mister noe i gulvet vet jeg hvordan han reagerer. Med "Manne" har jeg laget løypa bare med poengene også bygger jeg historien opp mot poengene.  Men sånn er jeg som skuespiller. Men det er ikke alle som gjør det sånn, noen ønsker en fast løype, andre en løseer, sier Berg, som helt unødvendig bekymret seg for at folk skulle være lei av en karakteristiske figuren fra Tverrelvdalen.

– Alt han tar opp  er nytt, men figuren er den samme og jeg var redd for at han skulle bli kjedelig. Men han tar opp sykehussaken og regionsammenslåinga, så slik sett er det nytt.

– Dere var snille med politikerne?

– Tidligere har vi hatt politiske musikaler , men i år snudde vi litt på. Men vi er i kultursalen, det er alkoholfritt og da må antydningens kunst være større. Vi kunne hatt andre politiske nummer, men det er dette med Kill your darlings.

Nytt av året var at Kaja Kristensen var regissør og hadde med seg en hel bråte med ungdommer fra Akutteateret.

– Det var fantastisk å jobbe med noen som bare sier ja, og som kan noe og vil noe og som er fremtida til revy, teater og musikal-Norge. Jeg er svært stolt over at vår revy tar imot barna. Det er like stort for dem som det er for andre unge å spille en viktig fotball -eller håndballkamp, sier Tommy Berg.

Altaposten kommer tilbake med mer fra revyen. Blant annet en anmeldelse.