Kristoffersen var en av dem som passerte flest løpere under søndagens stafett i norgesmesterskapet på Gåsbu. Hun gikk sitt Alta IF opp hele 27 plasser i det som ble den største NM-stafetten noensinne.

– Jeg må innrømme at det var litt kaotisk i starten. Jeg følte at jeg gikk litt slalåm i perioder til å begynne med. Men du blir inspirert når du har så mange som går rett foran deg, sa Kristoffersen etter at stafetten var unnagjort.

Endte på 18. plass

Hun, Henriette Heitmann Mikkelsen og Sirin Elisabeth Strand hadde godt over 60 lag bak seg da de var tilbake i stafettsammenheng i NM. I fjor ble det ingen stafettstart på altaværingene.

– Det var en medvirkende årsak til at vi måtte starte langt bak i køen denne gangen. Neste år vil vi få en mye bedre startposisjon ettersom det er årets plassering som danner grunnlaget for neste års starttrekkefølge. I Meråker i 2018 bør vi ha forutsetninger for å kjempe om en bedre plassering, sa Emilie, som var den store «stjernen» på Alta IF-laget.

26-åringen oppnådde sin aller beste NM-plassering noensinne da hun ble nummer fem på tikilometeren på fredag.

Lar seg inspirere

Hun hadde en tyngre og litt mindre samarbeidsvillig kropp på lørdagens 15-kilometer (17. plass). Emilie følte seg betydelig sprekere igjen på søndagens stafett, og hadde det ekstra giret som hun manglet på lørdag. Kristoffersen plukket den ene løperen etter den andre, og ga seg ikke før 27 løpere var passert.

– Det var synd at etappen ikke var en kilometer eller to lengre. I så fall hadde det vært mulig å avansere noen plasser til. Det er forøvrig noe spesielt å gå stafett sammen med lagvenninnene, sa Emilie Kristoffersen, som nå retter blikket mot norgescuprennene på Åsen og Skandinavisk cup i Trondheim.

Ser frem til NM i Alta

Det er to av flere arrangement som hun har ambisjoner om å prestere i. NM-tremila i Alta er imidlertid det arrangementet hun ser mest frem til de neste ukene.

– Jeg har veldig lyst til å gjøre det bra på hjemmebane. Forhåpentligvis strømmer altaværingene til NM-arenaen den dagen, sier Emilie som har forhåpninger om at det skal være mulig å få seg en pallplassering i Skandinavisk cup før vinteren er omme.