Den unge altaværingen har selvsagt fortsatt et stykke opp til Finn Hågen Krogh, som blant annet har vunnet sprintverdenscupen sammenlagt. Men det er ingen tvil om at Nordlysbyen har en utrolig spennende skiløper i Hermann Fiksen, og for øyeblikket er det han som viser konkurrentene ryggen.

Vurderte å droppe rennet

Den talentfulle BUL-løperen vant i fjor sprinten under Hovedlandsrennet i langrenn. Og altaværingen kopierte den bragden da han i helga gikk til topps i 2001-modellens aller første norgescupsprint.

– Det var stort at jeg på nytt skulle klare å krysse målstreken først. Jeg hadde ikke trodd at det selv om jeg har vært pigg på trening den siste tiden, forteller Hermann Fiksen.

Sykdom gjorde at han vurderte å droppe rennene i Beitostølen.

– I starten av uka var det lite som tydet på at jeg skulle være med i tetsjiktet her. Så sent som på tirsdag var jeg småsyk og usikker på om jeg skulle reise sørover. Jeg hadde imidlertid et håp om at jeg ville bli bedre utover i uka, så jeg bestemte meg for å dra. Det angrer jeg ikke på, smiler han.

Fin gjennomkjøring

16-åringen var i helga lykkelig over at det ble utfallet. Helsa ble gradvis bedre utover i uka, og på fredag følte førsteårsjunioren seg såpass bra at han valgte å stille til start i distanserennet. Hermann fikk mest sannsynlig den gjennomkjøringen der som gjorde at han presterte såpass bra som han gjorde ett døgn senere. Det ble 49. plass på en tilfreds Alta IF-løper. Den lokale norgescupdebutanten kan fortelle at han fikk de svarene han ønsket seg.

Ny sjanse om en måned

Allerede i lørdagens prolog satte Hermann Fiksen standarden. Det gikk også bra i kvart- og semifinalen, der Hermann var en av seks som klarte å ta seg til finale. Det innebar at han var garantert en god plassering uansett hvordan det gikk i finalen.

IMPONERTE STORT: Hermann Fiksen leverte en strålende norgescupsprint på Beitostølen. Foto: Svein Halvor Moe

I finalen var det ingen som hadde kapasitet til å utfordre Fiksen, som krysset målstreken med hendene i været. Den glade vinneren hadde all mulig grunn til å juble da seieren var sikret.

– Det er utrolig artig å tenke på at jeg har vunnet et norgescuprenn allerede nå. Jeg må innrømme at det gir meg ekstra motivasjon til å fortsette langrennsatsingen. I løpet av vinteren håper jeg også å gjøre det bra i distanserennene, men det er nok i sprint jeg har størst mulighet til å hevde meg. Derfor har jeg allerede begynt å se frem til sprinten i Holmenkollen og Oslo om en måneds tid. Det skal bli interessant å se hva jeg kan utrette der, avslutter en glad og fornøyd Hermann Fiksen, som startet søndagens 10 kilometer fristil. Han valgte imidlertid å bryte underveis.

Alle resultater fredag:

Menn 17 år: Brage Bjørnstad 45. plass og Hermann Fiksen 49. plass. 185 løpere fullførte.

Menn 18 år: Johannes Helsvig Nilsen 27. plass, Jørgen Strøm 50. plass, Mathias Andersen Hansen 83. plass og Fredrik Nilsen 85. plass. 157 løpere fullførte.

Menn 19/20 år: Eirik Skoglund Dahler 175. plass. 225 løpere fullførte.

Alle resultater lørdag:

Menn 17 år: Hermann Fiksen 1. plass, Brage Bjørnstad 44. plass og Nikolai Wilhelmsen 45. plass. 193 løpere fullførte.

Menn 18 år: Jørgen Strøm 21. plass, Fredrik Nilsen 38. plass, Johannes Helsvig Nilsen 67. plass og Mathias Andersen Hansen 102. plass. 165 løpere fullførte.

Alle resultater søndag:

Menn 17 år: Brage Bjørnstad 65. plass. 179 løpere fullførte.

Menn 18 år: Johannes Helsvig Nilsen 23. plass, Jørgen Strøm 34. plass, Fredrik Nilsen 56. plass og Mathias Andersen Hansen 74. plass. 161 løpere fullførte.

Menn 19/20 år: Eirik Skoglund Dahler 157. plass. 203 løpere fullførte.