Magnus Andersen fikk en tøff start på sesongen og satt mye på benken fram til Bård Flovik måtte overlate trenerjobben til Simo Valakari i sommer. Likevel mener øksfjordingen at Alta IF har gjort et godt valg når Flovik overtar som hovedtrener på nyåret.

– Jeg har hatt mange fantastiske sesonger sammen med Bård og etter mitt syn kan denne ansettelsen vise seg å være et scoop for Alta IF, sier Andersen som for tiden er hjemme i Øksfjord på juleferie.

– Da han kom til TIL som assistent husker jeg at jeg tenkte at denne mannen var dyktig. Han var veldig tydelig og engasjert ute på treningsfeltet og jeg tror Alta-guttene vil oppleve han som en meget god trener. Han er tydelig på hva han vil og han har etter hvert opparbeidet seg en solid erfaring. Så selv om det ikke endte helt som han ønsket her i Tromsø så er jeg ikke i tvil om at han er fotballfaglig sterk og har mye å tilføre fotballen i Alta, sier Andersen.

– Hvordan er han som person?

– Vi som kjenner han vet at han er en veldig ok og trivelig fyr. Så dette tror jeg blir veldig bra.

Flere tilbud

53-åringen Bård Flovik hadde flere tilbud å forholde seg til, men endte opp med å takke ja til Alta IF.

– Egentlig av to grunner, sier han og forklarer:

– Den ene grunnen var rett og slett at jeg hadde lyst, den andre at jeg var sterkt ønsket noe som er veldig motiverende og inspirerende.

– Du sier du hadde lyst til dette, hva konkret var det som fristet?

– Flere ting, men Alta består av et samfunn som har en sterk idrettskultur og i det samfunnet ønsker jeg å bidra.

– Du må forholde deg til et budsjett langt lavere enn du tidligere har jobbet med. Hvordan blir det?

– Forutsetningene har hele veien vært at jeg kommer til det budsjettet Alta IF har å rutte med. Men så skal vi kontinuerlig jobbe med å øke muskler og rammebetingelser, så får vi se hvor godt vi lykkes med det. Det skal i alle fall ikke være slik at klubben, på grunn av det jeg har gjort, skal slite økonomisk når jeg drar derfra.

Stort kontaktnett

I tillegg til at Alta IF nå har skaffet seg en trener med lang erfaring fra høyt nivå får klubben også tilgang til et stort kontaktnett han har bygget opp gjennom 25 år i bransjen. Det kan være verdifullt også når nye spillere skal på plass.

– Innenfor de rammene vi har kommer jeg, sammen med Rune Berger og Alta IF, til å bruke mine kontakter til det beste for klubben. Jeg har lyst å supplere laget, for å øke kvaliteten på både elleveren og troppen, men av respekt for de som allerede er i klubben ønsker jeg først å få bedre oversikt. Alta har allerede mange gode spillere jeg gleder meg til å bli bedre kjent med, sier Flovik som tidlig i karrieren hadde ansvar for talentutvikling i Troms og Finnmark, før stillingen ble delt og man fikk en kretsansvarlig i hver krets.

– Kan du si noe om du har konkrete spillere på blokka?

– Som sagt vil jeg først få oversikt over hvilke spillertyper laget trenger, men selv om dette er relativt ferskt så har jeg likevel tenkt litt. Og jeg har noen navn på blokka som jeg tar med meg inn i videre samtaler med Rune Berger og klubben. Så skal vi sammen se hvordan vi på best mulig måte kan utvikle laget.