Før jul slapp den mye omtalte Alta-mannen som inntil nylig har hatt «frikort for å begå forbrytelser» ut, etter å ha vært pålagt tvungen psykisk helsevern. Høyesterett valgte nemlig å frifinne mannen, med bakgrunn i at saken sto i en annen stilling sammenlignet med da den ble behandlet av lagmannsretten - med en «konkret plan for behandling og oppfølging» som ikke var betinget en overføring til tvunget psykisk helsevern.

Mistenkes for nye forhold

23. desember ble Coop Extra på Midtbakken svindlet av mannen, har Altaposten blitt tipset om. Regionlensmann Svein Tore Nilsen bekrefter at de mistenker vedkommende:

Han forteller at et kredittkort som på et tidspunkt er stjålet fra en postkasse har blitt brukt av den mistenkte for å kjøpe såkalte PaySafe-kort. Disse PaySafe betalingskortene kan senere brukes til kjøp av varer og tjenester.

Altaposten kjenner til at det er snakk om flere tusen kroner. Nilsen bekrefter at det er snakk om et «betydelig beløp».

Anmeldte korttyveri

Vedkommende som eier kredittkortet som er blitt benyttet oppdaget selv svindelen, etter hva Nilsen leser fra sakspapirene.

– Med tanke på hans historikk, holder dere et ekstra øye med vedkommende?

– Bør folk være litt ekstra på vakt nå?

– Det kan være greit at man i alle fall ser seg litt ekstra rundt, og at man er på vakt mot både svindel og tyveri, sier Nilsen.