Etter mange tunge sesonger la RIL ned herrelaget etter 2016-sesongen. Neste år er de imidlertid tilbake. Klubben må starte på «scratch» i 5. divisjon, men med ny hovedtrener i Tomas «Hula» Johannesson og Aleksander Johansen som assistent er optimismen tilbake.

– Målet er å rykke opp i 4. divisjon allerede i 2018. Vi har mange spillere på blokka, og håper å kunne utvikle guttene både som lag og individualister i løpet av vinteren og sesongen. Offensiv og attraktiv fotball skal sørge for at Rafsbotn IL er tilbake på fotballkartet om kort tid, fastslår «Hula» og Johansen.

Må skaffe penger og spillere

Duoen har fått grønt lys fra styret i fotballgruppa, og jobber nå med å få på plass spillere og økonomi. Herrelaget må selv skaffe summen det koster å ha lag i seriespill.

– Vi har hatt god dialog med styret, og de støtter oss fullt ut. Det setter vi pris på. Samtidig må vi vise oss tilliten verdig. Vi er nødt til å ha en stor nok spillerstall og ikke minst ha økonomien på plass før sesongen starter. Der er vi godt i rute, så det ser meget lovende ut med tanke på comebacket neste år, sier Aleksander, som er glad for at Tomas Johannesson takket ja til «jobben» som hovedtrener.

– Han er en dyktig trener som er flink til å skape entusiasme og samhold. Med han som sjef vil det ikke være vanskelig å finne spillere som har lyst til å komme til oss. Dette er et varp for Rafsbotn IL, smiler han.