En kvinne, bosatt i Vest-fylket, er i Indre Finnmark tingrett dømt til samfunnsstraff for bruk av vold mot datteren (7).

Brukte fysiske avstraffelser

– Ved flere anledninger slo hun sin datter i ansiktet/hodet, samt ved flere anledninger truet NN med å slå/klaske henne i ansiktet dersom hun ikke kom hjem til avtalt tid og/eller ikke gjorde slik hun fikk beskjed om, heter det i tiltalen.

I dommen, som Altaposten har fått tilgang til, kommer det frem at mora har erkjent å ha slått fornærmede ved flere anledninger. Tiltalte har også erkjent å ha stengt fornærmede inne på rommet sitt ved to anledninger.

Voldsutøvelsen har bestått av slag mot rumpe, hånd og ansikt, herunder også ørefik, men retten anser ikke hendelsene som grove.

– Den sakkyndige har forklart at fornærmede hadde mange blåmerker på kroppen, men det foreligger ingen opplysninger som indikerer at fornærmede hadde større skader på kroppen, heter det.

Ønsket oppreisning

Aktor la i retten ned påstand om at tiltalte dømmes til samfunnsstraff i 75 timer, som gjennomføres i en periode på 120 dager. Bistandsadvokaten la ned påstand om at tiltalte dømmes til å betale oppreisningserstatning fastsatt etter rettens skjønn.

Rettens flertall er allikevel av den oppfatning at det ikke er riktig å idømme erstatning da dette vil kunne skape ondt blod mellom mor og barn. Kvinnen ble derfor frikjent for oppreisningskravet.

Videre heter det at retten fulgte aktors forslag, og kvinnen ble dermed dømt til samfunnsstraff i 75 timer, som gjennomføres i en periode på 120 dager.