Altaværingen har vært opptatt med proffkjøring i USA de siste månedene, men rakk akkurat hjem til å delta i helgas norgesmesterskap i scootercross, som gikk av stabelen i Karasjok.

Raskest ut av startgropa

Oppholdet i USA så ut til å ha fungert fint som NM-oppladning til tross for litt jetlag etter den lange reisen. Martin Moland vant nemlig alle tre av lørdagens heat i Pro Stock-klassen og kunne juble for gull og norgesmestertittel.

– Jeg hadde veldig god kontroll på lørdagen. Jeg tok startene i alle tre finaleheatene og beholdt ledelsen til mål. Det er veldig mye lettere å bestemme tempoet og unngå trøbbel når man er fremst, og jeg klarte å holde veldig høy fart. Jeg følte meg ikke spesielt truet av de som jaget bak, forteller Moland, som fikk merke at det ikke har kommet særlig med snø i Finnmark så langt denne vinteren.

– Det var en del is og stein på banen, så forholdene var ikke de aller beste. Men akkurat det var likt for alle, fastslår Alta-kjøreren, som nå har vunnet NM-gull i Pro Stock-klassen tre år på rad.

NM-bronse til Kautokeino

Han deltok også i Supercross-klassen med sin Pro Stock-maskin på fredag. Da var han uheldig i finalen og måtte ta til takke med femteplass. Kristoffer Holm fra Nordreisa vant foran Ole-Hermann Sjøgren fra Hammerfest. Kautokeino-kjøreren Ole Martin Hætta kapret NM-bronse.

– Jeg tippa i finalen, og var da sjanseløs på pallplass. Jeg kjørte meg opp fra sjette til femteplass. Men med bare seks runder i finalen gikk tida fra meg, sier Moland.

Kautokeino-veteran Jostein Biti ble nummer seks, mens Edvard Moland endte på syvendeplass.

I lørdagens Pro Stock-løp var det Mathias Hagadokken fra Valdres som tok NM-sølvet, mens bronsen gikk til Alexander Ellingsen Wæraas fra Hammerfest. Jostein Biti ble nummer syv, Niillas Issat Juhan Hætta (Kautokeino MK) nummer åtte og Edvard Moland nummer ni.

– Det var en fin helg. Nå skal jeg slappe litt av og kjøre noen treningsrunder på Kvenvikmoen før jeg vender nesen mot USA igjen på nyåret, avslutter Altas nybakte norgesmester.

PS! Det ble også kjørt løp i to klasser som ikke hadde NM-status. I ungdom 14-16 år vant Emil Mikalsen fra Alta, og rekruttklassen var det altaværingen Jan Even Wilhelmsen Romsdal som stakk av med seieren. Klubbkompis Patrick Lillevik ble nummer to, mens Kautokeino-kjørerne Johan Mathias Klemet Hætta og Esias Matheo Sokki tok tredje- og fjerdeplass.