– Venstre ønsker ikke å legge ned en avdeling ved Aronnes barnehage og dette la vi frem i vårt forslag til budsjett i formannskapet 30.november, sier Trine Noodt, gruppeleder i Alta Venstre til Altaposten.

– BAKVENDT: Trine Noodt og Alta Venstre mener det er en skjevfordeling i antall barnehageplasser i Alta som må rettes opp. Foto: Hanne Larsen

Hun sikter til forslaget fra rådmannen om å legge ned en avdeling på Aronnes, noe Noodt mener ikke henger på greip i det hele tatt.

– Det er jo ganske bakvendt å kutte i en bydel der det er plenty av unger, og hvor man har vekst i bydelen generelt, sier Noodt og legger til:

– Kommunestyret trakk saken om å legge ned Gakori barnehage for å spare penger, fordi en ville se dette mer i sammenheng med resten av barnehagetilbudet/etterspørsel/barneprognoser i de ulike bydeler. Dette bør vel da også gjelder foreldre og barn på Aronnes?

- Ny avdeling for samiske barn med plass til 18 barn i en av de kommunale barnehagene.

- Montesorri barnehage i Kåfjord med plass til 12 barn.

- Økning med fire plasser i Tverrelvdalen.

– Dette finansieres ved å legge ned en kommunal barnehage på vestsiden i Alta. I tillegg bes administrasjonen fremme en sak der en ser på hvordan en kan øke antall barnehageplasser på østsiden i Alta i henhold til etterspørselen, og hvordan en kan øke tilbudet innen natur- og gårdsbarnehager i Alta, sier Noodt.