– Vi har alltid stått hverandre nært, så dette har vært veldig tøft, sier broren til Altaposten.

Ba om fire års fengsel

Onsdag ba påtalemyndigheten om fire års fengsel i den nevnte voldssaken. Da hadde retten brukt tre dager på saksfremlegg, vitner og den avsluttende prosedyren. Mannens forsvarer mener at tiltalte bør frifinnes, eller behandles på mildeste måte. Når det gjelder det sivile rettskravet på 1,9 millioner kroner, mener forsvaret at det skal forkastes, da fornærmede skal ha vært en medvirkende faktor. Tingretten har opplyst at dommen vil komme mandag 18. desember.

Står hverandre nært

Broren forteller at søsknene har stått hverandre nært, helt siden barndommen.

– Vi har vokst opp tett sammen og han har alltid vært en god storebror for meg.

– Hvordan var det å se han på UNN?

– Jeg slapp først ikke inn, fordi han var så ille tilredt, at det ikke var mulighet å se han. Da innså jeg hvor alvorlig dette var. Først etter en god stund fikk jeg se han, og selv da var det ikke et pent syn.

Til tross for den opplevelsen har broren hatt en positiv innstilling.

– Ting må bare gå bra. Han overlevde jo det som skjedde.

– Samtidig har det å bli kjent med broren min på nytt igjen etter hendelsen vært vanskelig. Mannen har fått endret sin personlighet. Han var en person som lærte meg mye, men nå er det jeg som må lære han, sier broren.

For søsteren til offeret har hendelsen ført til at hennes barn har «mistet» sin onkel.

– Han kan ikke lengre være der for onkelungene sine på samme måte, sier hun til Altaposten.

Engasjert

På sosiale medier har broren ytret at grove voldssaker alltid har fått fram en reaksjon hos ham. Når den fornærmede er hans egen bror, blir han ekstra trist og lei seg. Særlig da han fikk lese hva broren skal ha vært gjennom.

– Jeg har sett stygge saker før, men alt som har kommet frem under rettssaken, har gjort sterkt inntrykk på meg, sier han.

– Hadde det ikke vært for rask medisinsk behandling hadde han vært død, legger han til.

Ikke fornøyd

Broren har fulgt saken nøye gjennom media, men besluttet å følge den avsluttende runden i retten. Altaposten møtte den fornærmedes bror like etter at forslag til dom ble kjent.

– Straffen de ønsker, fire år, er veldig snilt. Går retten med på det, så slipper tiltalte veldig billig unna.

Søsteren, som ikke har vært i retten, har fulgt nøye med på hva som har blitt skrevet i mediene.

– Jeg skulle ønske jeg kunne vært der.

– Hva tenker du om den foreslåtte straffen?

– Det er en mild straff når man tenker på hvor store skader han har fått. Han sto i fare for å dø. At han er blant oss i dag er bare flaks. Fire år for nesten å ta livet av en annen er uforståelig, sier hun.

– Dette har vært en tung sak. Ikke bare for oss, men for alle som er involverte på begge sider av saken, poengterer hun.