Nå kan du høre Radio Alta på DAB

Og dekningen er vel så god som på FM.

PÅ DAB: Direktør Tor Sara og IT-ansvarlig Stefan Skorpen har selv kjørt rundt i kommunen for å sjekke at det fungerer.  Foto: Astrid Krogh

pluss

Direktør Tor Sara og IT-ansvarlig Stefan Skorpen har kjørt rundt i Alta for å sjekke at innbyggerne faktisk får inn Radio Alta når de søker det opp på DAB-radioen. Og i følge Skorpen fungerer det vel så bra som FM.

– Vi har kjørt fra ytterst oppe i Tverrelvdalen, Eibydalen, Bollo og til Toften. Og det viser seg at vi har veldig god dekning på DAB.

Direktøren er fornøyd med å ha alt på plass i dag. I morgen forlater NRK Finnmark og Troms FM-nettet og går over til DAB. Da er det viktig for lokalradioen å være klar.

– Vi er veldig fornøyd med at vi er i gang allerede i dag. Så i morgen tidlig kan folk søke opp Radio Alta og få med seg sendingen vår fra 09.00 til 11.00, sier Sara

PÅ TRE PLATTFORMER: Nå kan du få med deg Martin Hovden (t.h), Even Marthinsen og Stian Sætermo både på FM, DAB og nettradio.   Foto: Astrid Krogh

Den siste tiden har det vært gjort en god del arbeid med å få Radio Alta over på DAB. En ekstern konsulent har gjort det meste av jobben, og har installert både på Komsa, der senderen står, og inne i studioet på Mediehuset Altaposten. Sist fredag ble systemet slått på, men det er først i dag at alt er i orden.

– Vi har hatt noen utfordringer med strømmen i helgen. Men det har vi nå fått ordnet opp i nå. Og på sikt kan vi sende ut med enda større effekt, men nå i starten sender vi ut med 400 watt, sier Skorpen.

Hvis du vil høre Radio Alta på din DAB radio er det bare å trykke på søk. Da skal Radio Alta dukke opp på lista over radiokanaler.Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

pluss