Ledelsen i Fefo har fått påstandene og utspillet til Odd Erling Mikalsen presentert i sin helhet for å kunne kommentere saken. Overfor Altaposten svarer kommunikasjonsdirektør Eirik Palm følgende:

– Utspillet i kommunen

Knyttet opp til spørsmålet om Fefo har sluppet billig unna, og kan stå overfor betydelige eiendomsskattekrav, avventer ledelsen i Fefo hva som skjer fra Alta kommune.

– Så er det slik at eiendomsskattenemnda må fortolke regelverket slik de mener er riktig, og dersom FeFo er uenige i fortolkningen vil vi ta opp det i hver enkelt sak. Vi kan følgelig ikke heller spekulere i om det finnes eiendommer som i dag skulle ha vært beskattet, eller størrelsen på eventuelt beløp det vil kunne innbringe for kommunen, sier Palm.

Samfunnsrollen

I forbindelse med striden rundt verdifastsettelse og grunnavståelse på Skillemo, har Fefo påklaget kommunestyrets vedtak om ekspropriasjon til Fylkesmannen i Finnmark. I klagebrevet går det klart fram at Fefo er uenig med Alta kommune om samfunnsrollen de har. I brevet heter det:

«Fefo vil videre knytte en merknad til kommunens anførsel om FeFos samfunnsoppdrag på side 11 i saksfremlegget til kommunestyret. FeFo gjør her oppmerksomme på at vi er tillagt en rolle i samfunnet gjennom Finnmarksloven, se blant annet lovens § 1. Hva kommunen da sikter til med sin formulering: «Slike forhandlingssituasjoner gir inntrykk av at Fefo tiltar seg en rolle i samfunnsutviklingen inne i byområder som de vanskelig kan ha grunnlag for i Finnmarksloven», er vanskelig å få tak på. Dette blir ikke mindre merkelig når administrasjonen forsøker å snu opp ned på det som har vært FeFos intensjon med forhandlingene – å bidra til at prosjektet kan gjennomføres.»

Til slutt i brevet heter det:  «FeFo finner det uansett beklagelig at administrasjonen forsøker å tillegge FeFo intensjoner som det ikke finnes dekning for.»