I går ble det kjent at Odd Inge Johansen tar et nytt år som dametrener i BUL. Men før han bestemte seg stilte han krav til klubben om å blant annet få et større team rundt seg. Jobben med å finne folk er startet samtidig som klubben nå skal ta en prat med flere finnmarksjenter.

– Vi har sendt ut en del forspørsler og siden vi vil ha en finnmarksprofil på laget ønsker vi å snakke med jenter fra fylket som spiller på forskjellige nivå rundt om i landet, sier Johansen.

Jakter erfaring

– Det er ikke så enkelt å få jenter til å slippe alt de har i hendene og flytte på seg for å spille fotball. Så det må klaffe med utdanning eller jobb. Men vi vil gjøre forsøk ut mot flere og se hvor stor sannsynligheten er. Da snakker vi om spillere hvor enkelte har god erfaring fra dette nivået, sier Johansen som må klare seg uten midtstopperne Ida Grubben som legger opp og Ida Sønvisen Suhr som venter barn og tidligst kan være tilbake til høstsesongen.

Hvilke navn som står på ønskelista vil han ikke ut med, men med to solide stoppere ute vil det ikke overraske om Nesseby-jenta Tonje Nilssen, som har briljert som stopper i Fløya og også har en fortid i Alta IF, er blant dem. Porsanger-spiller Kamilla Høybakken, som har erfaring fra toppserien med Medkila i 2015 og 2016  og 1. divisjon med Alta IF, er også en naturlig tanke. I tillegg spiller flere finnmarksjenter i dag i Fløya.

Krevende år

Johansen legger ikke skjul på at 2017 har vært et krevende år. Det er også årsaken til at han ber om et større team rundt laget, inkludert et sportslig utvalg.

– Jeg har vært trener i noen år, men aldri vært borti et så krevende år. En ting er det som skjer på trening og i forbindelse med kamp, men det er mye mer som følger med. 1. divisjon er en helt ny verden og selvfølgelig har det vært mye morsomt, men fra 12. august da høstsesongen startet og fram til 4. november hadde vi en frihelg, sier han.

Assistenttrener Lise Lotte Lund Martnes har sagt at hun ikke blir med videre.

– Å finne en som kan erstatte henne er umulig. Så vi ser litt på hvordan vi kan gjøre ting på en annen måte og det skal vi bruke desember og januar på. Vi er blant annet på jakt etter en keepertrener noe Irene (Pettersen, keeper) virkelig fortjener, sier Johansen som i hvert fall kan glede seg over en ting midt i jakten på et større team; Roald Suhr svikter aldri og blir med videre.