Da styret for aktivitetssenteret for eldre hatt talt opp kassa etter basaren, nesten 25.000 kroner, ble de to betrodde damene i styret sendt ned til nattsafen som Sparebanken har i Kautokeino.

Får ikke svar

– Pengene ble lagt i nattsafen, slik det alltid har blitt gjort, men nå etter nærmere tre uker kan verken Sparebanken eller Nokas, som henter verdiene i nattsafen, redegjøre for hvor pengen er blitt av, sier Isak J. Turi, leder i styret for aktivitetssenteret. Han sier det er underlig at ingen kan svare for hvor pengen er.

Et mysterium

– Vi har konto i Sparebank1 Nord-Norge, men dit har pengene ikke havnet og jeg synes ikke jeg har fått et fullgodt svar fra noen av de to instansene hvor jeg har etterlyst pengene, sier Turi, som etter så lang tid frykter det verste.

Det var nemlig den 13. november fr satte inn pengene i nattsafen.

– Dette begynner å nærme seg en måned siden og når jeg ikke får noe ordentlig svar på hvor pengene befinner seg, så synes jeg dette er en sak som kan belyses offentlig, sier Isak J. Turi til Altaposten.

Har ikke svar

Banksjefen i Sparebank1 Nord-Norge i Alta, Ulf Tore Isaksen, sier saken er ukjent for han, men han  lover å undersøke saken og kontakte Isak J. Turi for å få vite flere detaljer om pengeleveringen i nattsafen.

Kommunikasjonsrådgiver Ådne Mauritzen i Nokas kjenner heller ikke saken, men lover å undersøke den og gi avisa en tilbakemelding.

– Jeg skal forsøke å finne ut hvordan denne saken står med hensyn til dato 13. november og så får du vite mer av meg, når jeg ikke sitter i bil og kjører, sier kommunikasjonsrådgiveren.