Under årets romjulsrock, som arrangeres av Aronnesrocken, skal entusiast og sponsor Gunnar Ottesen gjøre noe han ikke har gjort tidligere.

Gave med någet attåt

– Uff da, jeg trodde dette skulle forbli hemmelig, ler Ottesen når Altaposten slår på tråden og spør om han skal opptre med eget band.

Etter noen sekunders betenkningstid røper han hva det hele dreier seg om.

– Det har seg slik at jeg hvert år har en stor fest hjemme hos meg med gjengen som står bak Aronnesrocken. Denne festen, som alltid drar ut i de sene nattetimer, er en del av sponsoravtalen og tradisjonen er at jeg bruker å få en liten gave av festivalledelsen. I år fikk jeg ut av det blå en bassgitar, og det første som slo meg var at dette var jo en flott gave, men utover kvelden viser det seg at gaven inneholdt mye mer enn bare enn bass, forklarer Ottesen, som utdyper:

– Det viser seg at denne gaven skal spilles på, og det skal gjøres av meg under årets romjulsrock. Det var litt av et sjokk, for jeg kan jo ikke spille, ler Ottesen som har tatt utfordringen på strak arm.

Tre uker med øving

Bandet som han skal opptre med har fått navnet det klingende navnet: The Gunnar Ottesen- experience.

– Bassen har jo kun fire strenger og min første tanke var at dette blir vel ikke så vanskelig. Men, da jeg prøvde å spille på den viser det seg at dette er jo meget komplisert, for jeg har aldri spilt et instrument, og i hvert fall ikke bass. Nå har jeg kun tre uker på meg å øve, så dette blir spennende, både for meg og publikum. Romjulsrocken er arenaen for morsomme ting i rockens tegn, og dette blir forhåpentligvis morsomt, ler «bassisten».

Kan få blod på tann

Han og bandet, som er håndplukket for anledningen, skal spille 2-3 låter.

– Hva vi skal by på vil jeg ikke røpe, men sjangeren blir rock`n roll. Hvem vet, kanskje får jeg blod på tann og begynner å spille i band. Min kjæreste som skal være tilstede har bursdag samme kveld og det gjør oppdraget enda mer spennende og skummelt. Men, jeg skal gjøre mitt for at publikum skal kose seg, lover Ottesen.

Styreleder i Aronnesrocken, Rune Suhr Berg ser fram til å se Ottesen spille på scene for første gang.

– Alle som kjenner Gunnar vet at han er en musikkelsker av rang, og han elsker å oppleve band live, men denne gang skal han få opptre selv, og det er noe vi alle ser fram til, smiler Suhr Berg, som er en av de som står bak den noe spesielle gaven.

I tillegg til The Gunnar Ottesen- experience skal også altabandene Stuck in North, Shameless Lisa og Jack Of Hearts opptre på det tradisjonsrike rockearrangementet.

EN AV FLERE: Jack Of Hearts skal opptre med flere altaband under romjulsrocken. Foto: Arkiv