Det er beskjeden fra landbrukspolitisk talspolitiker og leder for Alta Frp, Odd Erling Mikalsen. Etter tidligere å ha gitt klar beskjed om at det ikke er plass til landbruket inn i sentrums-Alta, tar Frp strategiske grep for å gi muligheter for næringsutvikling. I budsjettforslaget for 2018 vil Alta Frp bevilge én million kroner ekstra til næringen i kommunen.

– Landbruket i Alta er en viktig næring. Men næringen har utfordringer med press på arealer, spesielt i sentrumsområdet. Alta Frp vil kompensere for tapt jordbruksareal ved å bevilge ekstra midler til nydyrking og andre landbruksformål som grøfting, kanaler og jordforbedringstiltak, sier Mikalsen.

I torsdagens møte i formannskapet er det ventet at både posisjons- og opposisjonspartiene vil legge fram sine forslag til budsjett og økonomiplan. Finansminister for opposisjonen, Ole Steinar Østlyngen, sier til Altaposten at han tror på et godt samarbeid, og opplever at alle parti har et sterkt ønske om å utvikle Alta-samfunnet.

– Vi regner med at Frp, og andre parti kanskje har kommet fram til gode forslag og prioriteringer som vi ikke har tenkt på. Et eksempel er forslaget til Frp om arealtilskudd og støtte til landbruksnæringen, men sammen med andre gode forslag vil vi vurdere om vi kan finne plass til det i flertallspartiene budsjettforslag. Alle gode forslag vil bli vurdert, sier Østlyngen.