– Jeg hadde spilt stort sett alt i mange år og var ikke vant til å sitte så mye på benken. Så starten av sesongen var tøff, men jeg fant etter hvert ut at jeg måtte bevare roen. Jeg tok tak i meg selv og var innstilt på å jobbe hardt for å være klar når jeg fikk sjansen, sier en ærlig Magnus Andersen som derimot fikk en opptur mot slutten av sesongen.

– Jeg fikk mer og mer spilletid og fikk starte flere kamper etter trenerbyttet. Det har gitt meg en bedre følelse og noe jeg tar med meg inn mot neste sesong, sier Andersen.

Han har startet sju og var involvert i totalt 16 av TILs 30 seriekamper denne sesongen. Fem av kampene fra start kom etter trenerbyttet.

– Ser jeg sesongen under ett er jeg ikke fornøyd, men kanskje har opplevelsen gjort meg sterkere. Jeg skal i alle fall krige videre og håper jeg kan ta et nytt steg som fotballspiller, sier øksfjordingen.

Tok garderoben

I slutten av juli overtok finlenderen Simo Valakari trenerjobben etter Bård Flovik. Da lå TIL under streken og hadde fem poeng opp til trygg grunn. De endte på 11. plass, seks poeng foran Sogndal som må ut i kvalifisering.

– Bård gjorde en kjempejobb i TIL, men av og til er det et bytte som må til når man er i et blindspor. Sånn er det også for oss spillere som blir satt på benken, men det er mer brutalt for trenere som ikke har en innbytterbenk. For oss er det mulig å jobbe seg tilbake, sier Andersen som opplevde en endring da finlenderen overtok.

– Simo kom inn og tok garderoben. Han var sikker på at ideene hans ville fungere og det virket som at absolutt alle trodde på han. Det er ikke lett å snu en trend, men han ville at vi skulle holde mer på ballen og fortsette med det selv om vi ikke lyktes i starten. Etter hvert begynte det å fungere bedre og da kom også poengene. All honnør til trenerteamet, men også til spillergruppa som tok imot endringene.

Tro mot TIL

Andersen var den første som signerte kontrakt med TIL ut 2020 når klubben feirer 100 år.

– Har du i løpet av sesongen tenkt at et klubbytte kan være aktuelt?

– Jeg har prøvd å ikke tenke noe annet enn at jeg skal jobbe meg tilbake på laget. Men det er tungt å være langt unna selv om man må tåle at det butter litt imot. Jeg tenker at slike ting skjer i løpet av en karriere og da handler det om å gripe sjansene som kommer. Hadde situasjonen vært den samme gjennom hele sesongen så måtte jeg kanskje vurdert framtiden, i samråd med treneren og klubben. Heldigvis er det ikke noe tema nå.

Den neste tiden bruker han til å legge opp vinterens egentreningsprogram sammen med det medisinske apparatet før han reiser hjem på juleferie.

– Om tre uker reiser jeg hjem til Øksfjord for å feire jul. Det blir godt å treffe familie og venner, også blir det fint å få høre Jim Gaute (Olsen) prate litt skit så man får skratte litt. Det hører liksom litt til julefeiringa i Øksfjord, avslutter han med et smil.