Bakgrunnen for at mannen måtte møte i retten, var at han 16. oktober i 2015, mellom Øksfjordbotn og Øksfjord, mistet kontrollen over bilen. Bilen kjørte i autovernet og knekte seks stolper og havnet utenfor vegbanen på taket, slik at det oppsto skade på kjøretøyet.

Mannen hadde heller ikke gyldig førerkort da hendelsen fant sted.

En drøy måned senere kjørte han bil i Langfjordbotn, til tross for at han var påvirket av alkohol.

Blodprøven som ble tatt samme kveld viste 1,88 i promille.

Truet politiet

Loppaværingen var også tiltalt for å ha truet en politibetjent da han i mars 2017 ble bragt inn på legevakten.

– Mannen viste ham langfingeren og sa han skulle putte den opp i rasshølet til betjenten og tilføyde at han nok måtte bruke hele neven ettersom betjenten hadde så stor rumpe og nok var homofil, heter det.

Videre at han skulle drepe og slå betjenten i hjel med et balltre, og da han ble påsatt håndjern, slo han betjenten i brystkassen.

Møtte ikke

Da saken kom opp for Alta tingrett møtte ikke mannen. Retten tok derfor utgangspunkt i tidligere avhør av mannen, samt vitneforklaringer.

Retten slo etter dette fast at mannen skal dømmes for: Ett tilfelle av kjøring i alkoholpåvirket tilstand, ett tilfelle av uaktsom kjøring, ett tilfelle å ha kjørt motorvogn uten å inneha gyldig førerkort og for ved ett tilfelle å ha fremsatt trusler og utøvd vold mot offentlig tjenestemann.

Etter en samlet vurdering anser retten at straffen settes til fengsel i 30 dager. Mannen må også betale en bot på 10.000 kroner for promillekjøringen.

  • Dommen er ikke rettskraftig og kan ankes til lagmannsretten.