Første runde gikk ikke like bra, men begge Alta-kjørerne viste seg virkelig fram i den andre runden i den amerikanske proffserien i helga.

– Jeg fikk en god start i finalen lørdag og lå lenge som nummer to mens jeg jaktet en mulighet til å komme forbi. Men så tippet jeg og kom inn til en niendeplass, sier Moland om lørdagen før han forteller om søndagens opptur:

– Jeg fikk igjen en god start i finalen, men klarte ikke å passere han som ledet. En andreplass er noe jeg likevel er veldig godt fornøyd med. Jeg har vist god kjøring hele helga og kunne ikke bedt om å få en bedre start på sesongen selv om jeg tippet lørdag.

Lørdag kvalifiserte han seg til finalen etter en tredje- og andreplass i de to kvalifiseringsheatane. Søndag ble han først nummer to før han ble nummer tre i heat to i klasse pro light, som er klassen under gromklassen pro open.

Krasj og andreplass

Heller ikke Malene Trosten Andersen lyktes første konkurransedag. Hun vant riktignok første kvalifisering i dameklassen, men i heat to hadde hun en teknisk feil på scooteren og krasjet i første sving. Hun fikk velge startspor som nummer ni i finalen og kom ut som nummer 11.

– Jeg kjørte meg raskt opp til femteplass og i ryggen på de to foran meg. På siste runde var jeg på tur forbi, men det ble en hekt og jeg rullet rundt. Det endte med mørbanket kropp, men jeg så likevel fram til søndagen, sier hun.

Og da gikk alt så meget bedre da hun kjørte inn til en andreplass.

– Kjøringen fungerte egentlig bra begge dagene og det var fint å få en revansje for teknisk feil og trilling. Det er godt å komme igang og oppleve at ting fungerer. Så nå skal jeg nullstille og trene godt før runde tre og fire som kjøres i Hill City om knappe to uker.

Beste kvaltid

Fredag klarte Moland å kvalifisere seg til dominator-konkurransen (en mot en) der de åtte beste i pro open sist sesong var direkte kvalifisert. Resten måtte slåss om åtte plasser gjennom en tidskvalifiseringe der Moland var raskest.

– Jeg vant den første duellen, men i kvartfinalen ble jeg slått av Kody Kamm (pro open-kjører), sier Moland som kan si seg fornøyd med å være blant de 16 som fikk delta.

Kamm vant konkurransen og fulgte lørdag opp med andreplass i pro open, kun slått av verdensstjernen Tucker Hibbert.