Albert Vekve, daglig leder i Storekorsnes ferie og fritid, hadde mandag sin livs opplevelse da han var ute i Stjernsundet i Altafjorden.

– Plutselig kommer det en 30 tonns hval rett opp av havet, den er helt oppe i lufta med hele kroppen før den går ned i havet med et gigantisk plask. Det var det råeste jeg noensinne har sett og vi var helt målløse, sier Vekve, som hadde med seg en slektning sørfra da naturåpenbaringen fant sted.

Hval overalt

Dagen før hadde Vekve en finsk naturfotograf med seg ut på fisketur. Også denne dagen ble av det uforgmemmelige slaget.

– Vi dro ut med to båter den dagen, for å fiske. Den første båten vår gikk helt til Øksfjord uten å se hval, mens vi som kom i den andre båten oppdaget en flokk med hval i Stjernsundet. Det vil si først hørte vi dem, de pustet og peste og vi så også enorme mengder sild i ekkoloddet og skjønte at noe var i gjære. Og med ett så vi hval overalt rundt båten og under båten. Dem var nesten oppe i båten. Det var tre flokker og sikkert 12 dyr. Det var en helt utrolig opplevelse, sier en leende Vekve, som forøvrig uttalte seg om søndagens opplevelse til ifinnmark, på søndag.

Reklame-sesong

Ettersom silda har trukket stadig lengre nord, har hvalen fulgt etter og med en veletablert reiselivsbedrift midt i smørøyet ligger alt til rette for at Vekve nå kan kjøre hardt på med å selge hvalsafari også fra Altafjorden.

– Ja, fiskere jeg har snakket med sier at når silda først har kommet inn i fjorden så blir den værende en god stund, så det er ikke noe i veien for at vi nå kan markedsføre oss på dette produktet. Jeg er i dialog med Henriette Bismo Eilertsen i North adventure, så vi har en plan. Denne sesongen blir mest en reklamesesong for vår del, der vi blir å legge ut bilder og selge oss opp mot kommende sesonger, spår Vekve.

Han forteller at den finske fotografen som var med på tur søndag ikke skjønner noenting av hvordan Finland klarer å håve inn så mange turister, på julenisseland.

– Han sa til meg "i Finland er det kun skog og et hull i fjellet". Mens her har vi alt, sier reiselivsgründeren, som mener det er viktig å spille kortene riktig fremover.

Må være ekslusivt

–Blir det for mange turister i en gruppe så blir ikke opplevelsen like god. Det er nettopp det turistene sier til oss, at de liker at de ikke er for mange på stedet samtidig. Så heller kvalitet enn kvantitet, mener Vekve, som mener prisene ikke må bli for lave.

– Nei, det skal være passe ekslusivt.