– Jeg har ikke mistet trua selv om det ikke har blitt poeng i starten. Jeg vet at vi har stort potensial i laget og at det har handlet om å få det ut. Det klarte vi i helga, sier Alta-trener Ottar Pettersen etter at Alta-guttene vant bortekampene mot Nøtterøy 2 og Sarpsborg.

– Så at et løsnet og vi tpk poeng er ikke overraskende, sier han.

Under til pause

Lørdag lå de under med tre mål til pause, men kom sterkt tilbake og vant med fem mål (29-24).

– Vi startet som vanlig litt dårlig, men selv om vi ble liggende bakpå og de ledet 5-1 så holdt vi oss til kampplanen. Vi spiste oss sakte, men sikkert innpå og vant til slutt fortjent, sier Pettersen som så resultatet av at Fredrik Bruer og Vebjørn Slettli er tilbake på parketten.

– Det er på trening vi finner samhandling og når begge dem har vært på trening over tid så kan vi ta det videre inn i kamp. Så det har vært viktig å få dem inn, sier Pettersen om Bruer og Slettli som scoret til sammen sju og åtte mål i de to kampene.

Var over streken

Etter søndagens seier (23-33) klatret Alta-guttene over streken, men bare halvannen time senere ble de igjen passert av Vestli som vant over Tromsø-klubben Bravo.

Til helga venter serieleder Oslostudentene og nettopp Vestli i Oslo.

– Jeg tenker i første rekke at kampen mot Vestli blir ekstremt viktig. De har også mobilisert litt etter den dårlige starten og hentet inn noen gamle helter som gjør at laget har hevet seg. Så vi forventer en tøff kamp hvor vi må være på hugget for å ta poeng, sier Pettersen.

Vil være backup

Selv har han fått operert en trøblete albue, og fått orden på den, men han kunne likevel ikke sette seg selv opp på lagoppstillingen i helga.

– Armen er blitt veldig bra, så å fyre avgårde noen skudd er ikke lengre et problem, men jeg kan dessverre ikke si det samme om det ene kneet. Så når smertene i kneet gir seg, så håper jeg ikke det dukker opp andre ting som hindrer meg å være en backup. Men hvis jeg kjenner etter har jeg helt sikkert vondt flere steder i denne gamle kroppen, avslutter Pettersen med et smil.