Finn Hågen Krogh hadde plassert seg fint foran den siste bakken under lørdagens sprint på Beitostølen. Da tok unggutten Fredrik Riseth det som ifølge mange kan beskrives som en unødvendig sjanse. Det gikk utover Tverrelvdalens stjerneskudd, som gikk overende. Selv vil han ikke utdele skyld.

– Det skjedde egentlig ikke så mye. Det blir trangt i svingene på sprintrenn og jeg fikk skiene til Fredrik Riseth oppå mine, før jeg gikk overende, forklarer Finn Hågen Krogh til A-sporten.

Han lå igjen noe småfrustrert i snøen etter sammenstøtet.

– Man blir jo småforbanna, for jeg ønsket å gå så mange heat som mulig og øvd meg på klassisken i forkant av Kuusamo. Samtidig gir det en veldig god gjennomkjøring. Så det var veldig kjedelig å ikke få med seg noen avslutninger, la han til.

Han var allerde forhåndsuttatt til mini-touren i finske Kuusamo førstkommende helg og hadde lite press på seg. Verdenscupåpningen i Ruka starter med klassisk sprint fredag, 15 kilometer intervallstart lørdag og avsluttes med jaktstart søndag.

Bruker å åpne seigt

Finn Hågen har hatt til vane å åpne skisesongene noe tregt, for å kvikne til når det virkelig gjelder. Søndagens femteplass kom noe overraskende etter en råsterk avslutning.

– Jeg åpnet litt for daft, og havnet litt på etterskudd. Etterhvert følte jeg at det løsnet litt og med god hjelp av ryggen til Hans Christer Holund klarte jeg å hente inn noen sekunder. Da bestemte jeg meg for å gå for en sterk avslutning. Jeg er kjempefornøyd med løpet, sier Krogh.

Han hadde beste mellomtid av alle på de siste tre kilometerne. Det likte NRKs kommentatorer.

–  Det viser at han har kapasitet, og han har tatt ut alt på slutten her. Jeg ser ikke bort ifra at Finn Hågen er med om å slåss om seieren i mini-touren neste helg i Finland. Så fort kan det snu for han, sa NRKs Jann Post.

Trygg på formen

– Jeg fikk absolutt gode svar på formen i helga. Den skal være bra og helga sett under ett var god for min egen del. Det å gå skirenn er viktig for meg, og når jeg får et ok resultat så lover det bra. Jeg kan hvertfall gå ut av helga med lavere skuldre enn jeg hadde i forkant.

Han har ingen voldsomme ambisjoner for mini-touren, men sier at han har lyst til å være med å kjempe i toppen.

– Det er fortsatt bare være andre konkurransehelga, og jeg tror det vil svinge litt for mange. Jeg har lyst til å være med i toppen, og touren kan passe meg bra med skøyting som avslutning. Er jeg ikke alt for langt bak etter klassiskrennet har jeg tro på at jeg kan kjempe om medaljer, avslutter han.

Sterkt av Kristoffersen

Også Emilie Kristoffersen deltok på Beitostølen. Hun åpnet hardt på søndag og var oppe på femteplass på åpningspunktene på én og 2,2 kilometer. Derfra ble det tyngre, og Alta-jente endte til slutt på 11. plass, 1:47;4 bak Marit Bjørgen.

– Jeg gikk en bra førsterunde, men på andrerunden begynte jeg å spy. Da ble det tungt, sa Kristoffersen til Finnmark Dagblad etter målgang.

Forrige helg ble hun nummer to og ti i Finland, mens hun ble nummer 17 og 11 på Beitostølen. Over 50 stilte til start søndag.