A-sporten kunne tidligere i uka melde at Emilie Kristoffersen har et håp om å lykkes i starten av sesongen og på den måten være aktuell for Tour de ski dersom de beste velger bort touren for å forberede seg til OL. Det skjer neppe blant herreløperne.

– På jentesiden er Marit (Bjørgen) og Heidi (Weng) noen hakk bedre enn resten, sammen med Maiken (Caspersen Falla) på sprinten, men bak dem er det veldig jevnt. Blant oss gutta er det enda tettere bak Martin (Johnsrud Sundby) som neppe får trøbbel med kvalifisere seg til OL. Vi som vil ha en av fire OL-plasser på favorittdistansene må prestere. Da blir Tour de ski viktige uttaksrenn, sier Finn Hågen Krogh som heller ikke ser på den krevende touren som en bakdel.

– For min egen del fungerer det best å gå mange renn, så jeg tror touren er en fordel, men skal man lykkes i OL må man selvfølgelig være flink å hvile de nærmeste ukene etter touren.

Droppet klassiskrennet

I år som tidligere år valgte Krogh å droppe den klassiske åpningsdistansen som gikk av stabelen på Beitostølen i dag. Lørdag og søndag står han derimot på startstreken når sprint og fristil står på programmet.

– Jeg skal selvfølgelig gå så fort jeg klarer, men vet det kommer til å bli veldig tungt. Men en slik gjennomkjøring tenger kroppen for å skjønne alvoret og at sesongen er i gang. Så for min del er åpningen på Beitostølen veldig viktig da jeg trenger et par renn på å komme igang, sier Krogh som sammen med nevnte Johnsrud Sundby, Pål Golberg, Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo allerede er tatt ut til minitouren i Kuusamo som åpner verdenscupsesongen om en uke.

– En minitour nå i starten passer meg bra.  Jeg har lyst å være i finalen på sprinten og ikke være langt bak den som vinner klassiskrennet. På den måten håper jeg å ha et godt utgangspunkt foran jaktstarten.

Fikk råd av Eliassen

Dagens Næringsliv var med da Krogh, Petter Eliassen og flere lokale løpere i vår gikk en åttemils tur over Finnmarksvidda. I en sekssiders reportasje, som ble trykket denne uka, kommer leserne litt under huden på Krogh.

I samme sak trekkes Petter Eliassen fram som en viktig treningspartner og rådgiver for Krogh etter at førstnevnte flyttet til Tverrelvdalen. Et av tipsene var åtte-ni mil lange viddeturer - uten lysløypas mange nedoverbakker som gir hvile.

– Da jeg var yngre brukte jeg mye tid i lysløypa og på spurttrening på stadion. Men det er ingen tvil om at lange turer uten hvileparti er viktige og Petter skal ha litt av æra for at jeg i større grad har tatt vidda i bruk. Han har inspirert meg på mange måter og jeg er glad for at han flyttet til Tverrelvdalen, sier Krogh som kanskje kan få god nytte av Eliassens treningstips når han går NM-femmila på hjemmebane i april.