Alfred Nilsen, landskjent som general i Folkeaksjonen mot utbygging av Alta-Kautokeinovassdraget debuterer som 85-åring med en historisk bok om Bukta i Alta.

Presenterer boken

I kveld kan du møte han på biblioteket hvor han skal presenterer boka med bildeforedrag. Det skjer fra klokken 18 til 20.00.

– Jeg har jobbet i mange år med å fullføre boken som kort fortalt tar for seg oppveksten min i Bukta. Den handler om dagliglivet og levemåten i gamle dager, om strevet med å få endene til å møtes og å overleve i vanskelige tider, og om dramatiske hendelser som har vært med på å forme meg som person, sier Nilsen.

– Stort spenn

Boken som inneholder flere bilder og er på hele 216 sider, har fått tittelen «Det begynte i Bukta-fjæra».

– Det er et stort spenn i fortellingene som fortelles etter egne minner. Fra tredveåra med stor arbeidsledighet og fattigdom, men også en slags trygghet i hverdagen, til møtet med krigen og den brutaliseringa den medførte og der minner om mishandling og drap av krigsfangene aldri er visket ut. Og som endte med brenning og evakuering, en tragedie, men også gode opplevelser i møte med nye mennesker og de vennene vi fikk på Nesna, forklarer bokdebutanten.

– Hvem er målgruppen?

– Det er alle som er glad i historie. Jeg tror den vil glede de som er godt voksne, men også dagens unge som vil lære litt om hvordan livet var før i tiden, sier Nilsen som fredag og lørdag også er klar for signering av boken på Parksenteret.