Musikkglade havøysundværinger er alltid på plass under Trubadurfestivalen. Bernt Sjursen er en av flere fra bygda i Måsøy som besøker Trubadurfestivalen hvert eneste år.

Fast gjest

ALLTID PÅ PLASS: Bernt Sjursen & Co fra Havøysund tar alltid turen til trubadurfestivalen. – Jammen er herlig, sier han. Foto: Privat

– Jeg med flere fra Havøysund har faktisk gjestet alle festivalene som har gått av stabelen og det bunner rett og slett i den gode stemningen, sier Sjursen.

I år tror han minst ti personer fra Havøysund ankommer festivitasen.

– Det er jo Langhelg i Alta, samtidig som festivalen fyrer løs i år, så kanskje kommer det enda flere, for kombinasjonen levende musikk og shopping lokker nok mange, sier han.

Elsker jamsessioen

Han er spesielt glad i lørdagsjammen som foregår på dagtid.

– Vi besøker stort sett alle plassene det er trubadurer på, og for min del er jammen på Barila høydepunktet. Dette er vel den eneste puben i Norge som opplever smekkfullt lokale midt på dagen og det tror jeg kommer av at folk elsker å se trubadurer jamme sammen, for bedre stemning under denne jammen finnes rett og slett ikke, skryter den musikkglade havøysundværingen.

– Bevis på kvalitet

Han forteller at han titt og ofte besøker en rekke festivaler rundt omkring i landet hvert eneste år. Et av høydepunktene er festivalen i Alta.

– Det at jeg med flere kommer på Trubadurfestivalen år etter år er et bevis på knakende god stemning. Jeg ønsker å rette en stor takk til gjengen som arranger festivalen, roser Sjursen som også setter pris på at programmet innehar mange musikere fra fjern og nær.

– Jeg elsker å oppleve live musikk og for min del liker jeg også stifte bekjentskap med nye musikere som jeg ikke har sett eller hørt tidligere, smiler han.