Alt tyder på at Christian Reginiussen ikke spiller for Alta IF i starten av neste sesong.

– Jeg er i full jobb i praksistiden og når vi i tillegg har fått en sønn nå i høst så vil jeg i utgangspunktet ikke bruke så mye tid på pendling. Så selv om ingenting er 100-prosent sikkert så er det lite sannsynlig at jeg fortsetter pendlingen, sier Reginiussen.

Rune Berger i Alta IF er enig i prioriteringen og ikke bare av økonmiske årsaker.

– Det er kanskje litt flåsete sagt, men jeg sa til Christian at i stedet for at både han og samboeren skal bli drittlei pendlingen og kjøre seg selv i kjelleren det første halvåret så vil vi heller ha dem sultne hjem til sommeren. Så vi håper han prioriterer familielivet og holder seg igang i Trondheim slik at han kan bidra for oss neste høst og i mange år framover, sier Berger.

– Jeg må se litt på hvilke muligheter jeg har her og hva jeg får lyst til. Men når jeg vender hjem til sommeren er sannsynligheten stor for at jeg får lyst å spille for Alta, sier Reginiussen som har en plan om å starte som fysioterapeut på farens klinikk i hjembyen når praksisåret er unnagjort til sommeren.

Venter på tilbud

En som ikke trenger å være tapt for Alta IF er keeper Daniel Rojas som satte Maris Eltermanis på benken gjennom hele sesongen og virkelig har vist kvaliteter.

– Jeg har snakket med klubben som sier de ønsker meg med videre og skal gi meg et nytt tilbud. Når det ligger på bordet skal jeg se på det opp mot eventuelle andre muligheter, men det er absolutt ikke umulig at jeg fortsetter i Alta. Alle tilbud skal i hvert fall vurderes grundig, sier Rojas.

Berger sier at Rojas er sterkt ønsket, men at det står om økonomi.

– Vi skulle gjerne hatt flere ting spikret, men vi har en økonimisk kabal som må gå opp og det gjør at vi må holde igjen på noe. Når det gjelder Daniel er det litt sånn at vi jobber med å få snekret sammen et tilbud, men det er så enkelt at vi må kutte i forhold til årets sesong og må trolig ha ekstern hjelp om vi skal klare å beholde han.

To har fått tilbud

Til nå har Berger lagt fram et kontraktstilbud til Dag Andreas Balto og årets andrekeeper Maris Eltermanis. Klubben venter svar fra disse i løpet av helga.

– Er det slik at dersom Maris svarer ja vil man nedprioritere Rojas?

– Nei, det er ikke slik, men som sagt har vi en økonomisk kabal som må gå opp og Daniel vil ikke bli vår billigste spiller.

I neste uke skal klubben i møte med flere spillere.

– Vi skal ha samtaler med alle som har kontrakter som går ut, og som vi ikke har hatt avklarende samtaler med.

– Hva med Mahktar Thioune og Aziz Idris?

– De er blant dem vi ikke har en avklaring rundt, men som vi skal snakke med i neste uke.

Lofoten-spiller på prøve

Tidligere i høst var Thomas Johnsen fra Lofoten på treningsopphold i Alta. I dag kom han tilbake og skal være med når Alta møter Team Finnmark i morgen.

– Vi har fått gode rapporter på han og han gjorde et bra inntrykk da han var her tidligere i høst. Han er treningsvillig og sulten på å bli bedre, så det skal bli spennende å se mer på han de neste dagene, sier Berger om 20-åringen som fra venstre back/kant scoret 19 mål på 16 kamper for FK Lofoten i 4. divisjon i år.