Da Alta IFs fotballherrer i går slo BULs håndballdamer med 29-25 hadde opp mot 200 tilskuere møtt fram i BUL-hallen. At ikke alle fotballspillerne hadde erfaring fra håndballbanen var tydelig og en av de som debuterte var Aziz Idris som med et stort smil om munnen hadde følgende å melde etter kampen:

– Fantastisk at jeg scoret mål når jeg for første gang i hele mitt liv spiller håndball.

Dermed står han «oppført» med en scoring for Alta IF etter returen til Nordlysbyen.

– Det var veldig artig å være med på dette, men tror du det norske herrelandslaget trenger en som meg?

Å gi han et svar er vel strengt tatt unødvendig.

– Sterke jenter

Heller ikke Makthar Thioune har særlig erfaring med å bruke hendene i stedet for føttene.

– Jeg husker vi spilte litt håndball på ungdomsskolen, men dette var veldig gøy og en slik avveksling er noe vi trenger av og til.

Før kampen hadde han til tross for lite erfaring lovet lagkameratene åtte scoringer.

– Det ble kanskje ikke åtte, men jeg er likevel fornøyd med uttellingen, sa Thioune som satte fire-fem baller bak BUL-keeperne Terese Steien og Grete Kaisa Olsen.

– Jentene imponerte meg virkelig. De var veldig sterke og det ble en fin fysisk økt for oss, la han til.

Som en vegg

Keeper Daniel Rojas hadde heller aldri spilt håndball, men at han har mye med seg fra fotballen var tydelig. Han sto fram med flere fantastiske reaksjonsredninger.

– I begynnelsen var jeg litt redd for fingrene da jeg har aldri spilt håndball tidligere, men det gikk greit etter hvert. Morsomt var det, men jeg er ikke i tvil om at fotball er min idrett, sa han.

BUL-jentene hadde stort sett føringen gjennom hele kampen, men det var etter hvert tydelig at fotballguttene ikke hadde lyst å tape. Runar Overvik, brødrene Thomas og Vegard Båtnes Braaten, Marco Mauno Johannessen og Vebjørn Skorpen ble stående mye lengre på banen enn de med mindre håndballerfaring.

Litt show ble det, og begge lag kunne sikkert scoret mer om det sto om poeng, men publikum hadde det nok morsomst når de mer urutinerte guttene var i aksjon ute på banen.

Dag Arne Johannessen i Alta røde kors kunne i morges se at 4090 kroner var kommet inn via Vipps.

– Vi skal jobbe mye dugnad for å få inn like mye, så vi er  kjempegodt fornøyd. Jeg vil derfor takke spillerne for initiativet og publikum for bidraget, sier Johannessen.

De som ønsker å gjøre summen større kan bidra ved å vippse til nummer 98686.

Bla i bildene øverst i saken ved å bruke piltastene.