Onsdag hadde gruppa styremøte og der ble det besluttet at alle styremedlemmene stiller sin plass til disposisjon. I desember blir det ekstraordinært årsmøte.

Det bekrefter presseansvarlig Tommy Berg, som også er representant i kommunestyret for SV.

Flere har trukket seg fra sine stillinger i styret. Etter det Altaposten kjenner til skal tre medlemmer ha forlatt styret, samt en fra valgkomiteen.

Leder for aksjonsgruppa Frank Olaussen sier han ikke har hørt noe om det.

– Det er mer enn jeg kjenner til, sier Olaussen

Samtidig henviser Olaussen til Tommy Berg, som på onsdagens møte ble valgt til presseansvarlig.

– Mistillit til styret

15. oktober ble Olaussen og det nye styret valgt på gruppas første ordinære årsmøte. Dagen etter valgte en av de mest profilerte sykehusforkjemperne og en av lederne av «Postkortaksjonen» som har vært en integrert del av folkeaksjonen, Irene Ojale, å melde seg ut skriftlig.

Ifølge Olaussen har fem medlemmer trukket seg siden årsmøtet, inkludert de tre som har ledet postkortaksjonen.

Berg på sin side bekrefter flere utmeldinger.

– Hvorfor har alle i styret stilt sin plass til disposisjon?

– Fordi så mange har trukket seg og det bråket som har vært. Vi må gi medlemmene en mulighet til å si sin mening og nå kan de velge et styre de har tillit til.

– Hva mener du med bråk?

– Det vil jeg ikke svare på.

Berg vil heller ikke svare på om det har vært interne diskusjoner om medlemmene i styret, men han synes situasjonen er uheldig.

– Det er trasig at det har blitt slik, men vi må gjøre det når det har vært så stort frafall, og misnøye fra medlemmene.

– Hva går misnøyen i?

– Det vet jeg ikke. Det må de som har kritisert styrelederen svare på.

– En stemning som ikke motiverte til å jobbe

Tidligere ordfører i Kautokeino kommune Klemet Erland Hætta var en av dem som ble valgt inn i styret i oktober. Nå har han meldt seg ut.

– Det er flere grunner, men jeg vet ikke hvor mye jeg skal spesifisere det. Jeg tror noen andre kan gjøre jobben bedre enn meg.

– Det var en stemning som gjør at jeg ikke er motivert til å jobbe. Samtidig ble det vanskelig også rent praktisk. Det ble innkalt til møter med to dagers varsel og det er vanskelig for meg som har en stram timeplan fra før, sier Hætta

Tommy Berg oppfordrer flest mulig til å komme på det ekstraordinære styremøtet i desember.

– Saken er viktigere enn person.

Styreleder Frank Olaussen var ordknapp da Altaposten tok kontakt for å høre hvorfor medlemmer har meldt seg ut. Han ønsket at presseansvarlig Tommy Berg skulle svare på spørsmålene. Foto: Jarle Mjøen