BUL-guttene får sjansen i ny serie

BULs håndballtalenter får topp matching i ny serie.

GLEDER SEG Spillere og trenere mener det er viktig med et nasjonalt tilbud for BULs 18-årstalenter i håndball. Derfor blir det en Lerøy-serie 2.  Foto: Rolf Edmund Lund

pluss

Gutter 18-årslaget til BUL beit godt fra seg i kvalifiseringen i oktober, men klarte ikke å passere det trange nåløyet til Lerøy-serien, der de 16 beste lagene i Norge spiller.

Glad kaptein

Det betyr ikke at de nestbeste lagene blir sittende på gjerdet. BUL og syv andre klubber har bestemt seg for å satse på en Lerøy-serie 2 og har fått velsignelse for dette i Norges Håndballforbund. Det gir tre helger med tøft program for BUL-guttene, den ene på hjemmebane.

– Helt fantastisk at klubben satser på denne måten. Matchingen er gull verdt for laget, mener kaptein Niclas Lindholm Andersen.

I tillegg til BUL, skal serien bestå av lag som Sarpsborg, Klæbu, Toten, Stavanger, Vestre Bærum, Storhamar og Lillestrøm.

Koster 150.000

Det er imidlertid ikke gratis å stelle i stand dette tilbudet.

– Det er ingen reisefordeling, så det  vil koste anslagsvis 150.000 kroner, men vi synes spillerne fortjener denne matchingen på toppen av vanlig seriespill og regionale tilbud, sier trener Rune Skaufel.

BUL får en turnering hjemme mot sterke motstandere som Storhamar, Sarpsborg og Lillestrøm i februar, men allerede i desember må de spenne musklene. Da går turen til Lillestrøm. Det hele avsluttes i Vestre Bærum i mars.

– Det koster en del og krever innsats for å samle inn pengene, men spørsmålet er om vi har råd til å la være å gi disse talentene et godt tilbud, mener Skaufel.

Jobber dugnad

Kaptein Andersen forsikrer at guttene bretter opp ermene og er klare til å jobbe dugnad for å dekke inn kostnadene.

– Jeg har en unik gjeng med lagkamerater. Vi tar gjerne dugnadsoppdrag og stiller opp på kort varsel, forsikrer han.

Trener Skaufel skriver under på at dette er en unik gjeng.

– Ikke bare er de gode håndballspillere som fortjener spill på dette nivået, men de har også gode holdninger til det de driver med.

Dugnadsinnsatsen har vært god i mange år, forteller Skaufel, som har med seg sterke håndballfaglige støttespillere som Kai Erik Bull og Kari Mikkelsen i ryggen.

Egil Mofoss står i bresjen for at det hele skal gjennomføres på forsvarlig vis, slik at økonomien er på plass før alvoret starter.


– Hadde det ikke vært greit å nøye seg med vanlig seriespill og litt roligere dager, Niclas?

– Nei, er det kontante svaret fra BUL-kapteinen, som er krystallklar på at spillerne trenger et nasjonalt tilbud for å ta nye steg.

– I kvalifiseringen viste vi at steget opp til de aller beste ikke er veldig langt. Både som enkeltspillere og lag vil en slik serie være viktig, mener Lindholm Andersen