Det har ligget i kortene at det ville komme boliger på toppen av C4, det toetasjes næringsbygget som reiser seg på eiendommen hvor bygget til Alta Biloppretting i sin tid sto.

Nå er konseptet klart, 15. november holdes første salgsmøte. Her er håpet å få landet noen av de 16 boligene som må selges før prosjektet kan gå i gang.

To tårn

Under møtet får potensielle kjøpere og andre interesserte ta tegningene du ser her nærmere i øyesyn:

Det åpenbart mest oppsiktsvekkende er de to iøynefallende «leilighetstårnene» på to og tre etasjer, avdelt med en romslig takhage, som skal krone næringsbygget. Disse inneholder til sammen 25 leiligheter, 20 av disse med 270 graders utsikt via to terrasser. «Selvfølgelig» av ypperste standard, parkering i kjelleren, båreheis og det som hører med.

– Vi ønsket å bygge noe vi kan være stolte av også langt inn i framtiden. Det var veldig viktig for oss, sier Leif Johanson, som ikke legger skjul på at selskapet sier farvel til et uvisst antall millioner ved å la så mye areal gå til takterrasse i stedet for bygningsmasse.

– Vi ønsket noe som både blir kvalitetsmessig bra men også utseendemessig fint. Verte og arkitekt Henning Bek har gjort en veldig god jobb med å få tegnet drømmen. Jeg hadde ideen, Henning har tegnet denne og pusset på den så det er blitt enda bedre. Jeg er veldig fornøyd med resultatet, og synes Verte skal ha all skryt for jobben de har gjort, sier Johanson, som eier 70 prosent av Mark Eiendom AS med Dan Randa som eneste medeier.

Første i Alta

Det er takhagen som er prikken over i-en, og som etter Johansons mening løfter helheten:

– Anita Veiseth hos Verte var kjempeglad og sa hun var kjempeglad for «endelig» å få tegne et slikt prosjekt i Alta. Og hun har gjort en flott jobb, hun og. Vi er veldig godt fornøyde med jobben de har gjort, sier Johanson.

Han er ikke alene om å mene dette:

– Dette er samlet sett blitt et kjempestilig prosjekt, helt unikt – med løsninger ingen andre har. I stedet for å bygge en firkanta kloss og hente ut maksimal profitt, velger Leif å bygge dette unike prosjektet, med en helt super beliggenhet midt i sentrum. Bare det å ha utsikt i «alle retninger» fra to terrasser i 20 av 25 leiligheter er spesielt Alta, sier daglig leder Oddmund Eriksen ved Polarlys Boligbyggelag, som møter Altaposten sammen med eiendomsmegler Lars Erik Bjørn (Garanti Eiendomsmegling) og Johanson.

Blir borettslag

Årsaken til at det er Oddmund og Lars Erik som møter avisa sammen med Leif, er at sistnevnte og makker Dan har bestemt seg for å lage borettslag utav prosjektet.

Da Polarlys sa ja, var det bare å gå i gang. C4 borettslag blir navnet.

– Å være borettslag gir en en ekstra trygghet, konstaterer Johanson.

– Polarlys stiller høye krav, vi bygger helst selv men da vi så prosjektet til Leif var vi ikke sene med å si ja. Vi er trygge på dette prosjektet, og stiller oss bak det. Dette fører til at forkjøpsretten gjennom borettslaget gjelder. alle sikringsordninger ligger inne – og at dette blir et borettslag tilsluttet Polarlys, med alle garantier som ligger der. Andelen felleslån/innskudd blir som normalt for oss: 50/50, forklarer Eriksen.

Neppe tungsolgt

Det er megler Bjørn som skal ta seg av salget. Han tror ikke det blir vanskelig å selge prosjektet:

– Dette er som allerede nevnt et godt prosjekt, med leiligheter fra 34 og opp til 117 kvadratmeter, som spenner i pris fra 1,7 til 6 millioner. Ser du på beliggenhet, størrelse og kvalitet så er dette slett ikke ublu priser for Alta-markedet å være.

Råbygget kommer uansett

Rundt 16 av 25 leiligheter må som nevnt være solgt før boligene blir realisert; ikke en unormal høy andel ifølge trekløveret som møter Altaposten.

Men selv om en del av sikkerheten må være på plass, tar Mark Eiendom AS en ikke ubetydelig risiko allerede:

– Råbyggene blir oppført uansett, i fortsettelsen av jobben Tecto nå gjør på tomta. Dette hjelper nok også på, det at folk ser det er byggeaktivitet på området allerede. Vi håper uansett å kunne gå i gang med leilighetsjobben umiddelbart etter at næringsbygget står klart, sier Leif Johanson til slutt.

STOLT: Leif Johanson (t.h) kunne denne uka vise fram tegningene for C4, sammen med Oddmund Eriksen og Lars Erik Bjørn. Foto: Tom Skoglund
REISER SEG: Bygget som skal huse to etasjer kontorlokaler med Statens vegvesen som leietaker er allerede i ferd med å reise seg. «Skallet» til leilighetstårnene på toppen skal også føres opp, uansett. Leif Johanson, Lars Erik Bjørn (Garanti) og Oddmund Eriksen (Polarlys) har alle trua på prosjektet. Foto: Tom Skoglund